Blockchain-stjärna och initiativtagaren till #Metoo-rörelsen gästar Sime

Den 15:e – 16:e november arrangeras Sime Stockholm med temat Uppgradera (Upgrade) under en dag på Cirkus och en dag på det av Sime skapade digitala innovationshuset Epicenter.

Det kommer närmare 3000 deltagare och hundra talare utforska framtidens digitala värld, dess hot och möjligheter.

På scen lovas spännande inblickar i nya teknologier, allt från lasergadgets som gör dig ständigt pigg, till AI, robotar och blockchain. På just temat blockchain har Sime i år bjudit in Brock Pierceen av de absoluta förgrundsgestalterna och viktigaste investerarna inom blockchain, bitcoin och digitala valutor. Pierce är även ordförande i Bitcoin foundation och grundare av Blockchain Capital.

Hotar teknologi inte bara våra jobb utan även kanske vår demokrati?

Sime fångar även upp många de mest aktuella ämnena, som hur automatisering ersätter många nuvarande jobb och skapar nya. Hur digitala plattformar visar sig ha påverkat det amerikanska valet, används för cyberattacker mellan länder, mot företag och faktiskt hotar flera av de demokratiska principer vi länge tagit för givna.

#Metoo i fokus på Simes stora scen

På Cirkus möter du även Carolin Solskär en av de viktigaste rösterna bakom #Metoo-rörelsen och arrangör av #Metoo Stockholm. Hon får sällskap av Mello-artisten Isa Tengblad som framför sin specialskrivna låt på samma tema.

Nytt för i år är att Sime består av 10 separata evenemang och 20 ”expert talks” över två dagar som tillsammans skapar en bred och djup förståelse för framtidens digitala samhälle (se agenda nedan).

  • När Sime föddes var digitalisering något som berörde en liten grupp tekniker och entusiaster. Nu är det högst på agendan för såväl de största företagen som för entreprenören i källaren, för varje industri, varje yrkesroll, varje politiker och beslutsfattare som försöker förstå framtiden. Sime har aldrig varit viktigare” säger Ola Ahlvarsson som tillsammans med Laurie Segall, CNN:s senior technology editor leder programmet