Wide Ideas plockar sin första kund i finansbranschen

Wide Ideas och Länsförsäkringar Skåne skapar tillsammans en ny grund för att främja innovationer i finansbranschen.

Jakob Lindval, vd Wide Ideas

– Vi på mer traditionella bolag sitter just nu och kliar oss i huvudet över hur vi ska få in kontinuerlig innovation som en naturlig del av verksamheten. Hur ska man på ett smidigt sätt styra ett stort och stabilt fartyg lättnavigerat och snabbt? Med hjälp av Wide Ideas kan vi tydliggöra interna utmaningsområden, satsningar och påvisa värdet av vårt arbete och att våra medarbetares idéer faktiskt gör skillnad, säger Lisa Olsson, operationellt ansvarig för Länsförsäkringar Skånes nystartade innovationsbolag lfant AB

Sedan början på sommaren används Wide Ideas som Länsförsäkringar Skånes digitala plattform för att kunna snappa upp, utveckla och förvalta idéer inom verksamheten. Genom Wide Ideas har bolaget möjlighet att kontinuerligt presentera specifika utmaningar som verksamheten står inför liksom att erbjuda alla anställda en tillgänglig plats för att dela med sig av sina förbättringsidéer som rör bolagets strategiska områden.

– Finansbranschen har ett högt konkurrenstryck där produkter och tjänster får en allt kortare livscykel. Jag är övertygad om att vi kommer att få se framtida spännande erbjudanden som är okända för verksamheten idag säger Jakob Lindvall, vd Wide Ideas.