Bitcoin är över 1000 $ för första gången på tre år
Hem IT-Finans Trender Bitcoin är över 1000 $ för första gången på tre år

Bitcoin är över 1000 $ för första gången på tre år

Publicerat av: Redaktionen

Digitala valuta Bitcoin startade det nya året över 1000 $, det är för första gången på tre år. Efter att ha överträffat alla centrala banker utfärda valutor, ökade den med 125 procent 2016.

Bitcoin är över 1000 $ för första gången på tre år 3Bitcoin – är en webbaserat ”kryptovaluta” som inte har någon central myndighet, i stället förlitar sig de på tusentals datorer över hela världen som validerar transaktioner och lägger till nya Bitcoins till systemet – den ökade ytterligare 2,5 procent till 1022 $ på Europa-baserade Bitstamp, den högsta sedan december 2013.

Även historiskt sett har den digitala valutan varit mycket volatil – en tiofaldig ökning av dess värde under två månader i slutet av 2013 den tog sig till ovan 1100 $ och har under de senaste två åren varit mer stabil.

Dess största dagliga rörelser under 2016 var cirka 10 procent, fortfarande mycket volatil jämfört med fiat valutor men betydligt lägre handel 2013, som såg dagliga prissvängningar så mycket som 40 procent.

Bitcoin har ökat under det senaste året, av en ökad efterfrågan i Kina baksidan av en 7 procent årlig nedgång i värdet på yuan i 2016, den kinesiska valutan har inte visat sig så svag på över 20 år. Data visar att den största Bitcoin handel sker i Kina.

Bitcoin används för att flytta pengar över hela världen snabbt och anonymt och faller inte under behörighet av en myndighet, vilket gör det attraktivt för dem som vill komma runt kapitalkontroller, såsom Kinas.

Det som också kan tala för en oroade brist på leverans av kontanter, såsom i Indien, där premiärminister Narendra Modi tagit bort sedlar av högre valörer ur omlopp i november.

”Det växande krig mot kontanter, och kapitalkontroll, gör Bitcoin ser ut som en livskraftig, om hög risk, alternativ”, säger Paul Gordon, styrelseledamot i den brittiska digital valuta Association och grundare av Quantave, ett företag som syftar till att göra det lättare för institutionella investerare att få tillgång till digitala valutaväxlingar.

Även Bitcoin är fortfarande en bit bort all-time high på 1163 $ som nådde på Bitstamp börsen i slutet av 2013, det finns nu fler Bitcoins i omlopp – 12,5 läggs till systemet var 10 minuter. Dess totala värde är rekordhöga över sexton miljarder $ sätts dess värde på ungefär samma som för en genomsnittlig FTSE (The Financial Times Stock Exchange) 100 företag. Men inom mycket snar framtiden kommer vi att se fler olika kryptovalutor, som gör sig starka och intågande på världsmarknaden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>