Avanza lanserar idag hållbar hälsovårdsfond med HealthInvest Partners
Hem Finans Avanza lanserar idag hållbar hälsovårdsfond med HealthInvest Partners

Avanza lanserar idag hållbar hälsovårdsfond med HealthInvest Partners

Publicerat av: Redaktionen

Astrid Samuelsson och Ellinor Hult, förvaltarna av HealthInvests fond Sustainable Healthcare, är de nya förvaltarna bakom Avanzas nya fondsatsning.

Den nya Avanza-fonden, Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult, fokuserar exklusivt på hälsovårdssektorn – en sektor som haft klart bättre tillväxt än breda globala världsindex under de senaste 15 åren.

Den nya fonden, Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult, är en globalfond som investerar i en blandning av stora stabila bolag med tillväxtpotential och mindre, men väldigt innovativa bolag som satsar på morgondagens läkemedel och behandlingar. Dessutom med en spridning över hälsovårdssektorns många delsektorer; från läkemedel och bioteknik till digitalisering, vård och labororatorieutrustning.

”En fond med inriktning på hälsovård är ett spännande och stabilt tillskott till Avanzas fondportfölj. I synnerhet med tanke på att hälsovård inte är lika konjunkturkänsligt jämfört med andra sektorer då behovet av hälsovård är konstant, oavsett ekonomiskt läge. Vi är väldigt glada över att ge Avanzas kunder den unika möjligheten att investera i en sådan fond, förvaltad av två av marknadens skickligaste på området”, säger Jesper Bonnivier, VD Avanza Fonder.

Avanza lanserar idag hållbar hälsovårdsfond med HealthInvest Partners

Astrid Samuelsson och Ellinor Hult – förvaltare hos HealthInvest Partners och numera förvaltare av Avanza Healthcare

Förvaltarna har över 30 års erfarenhet av hälsovårdsinvesteringar tillsammans. Innan HealthInvest arbetade de på Handelsbanken där de förvaltade fonden Handelsbanken Hälsovård Tema. Astrid Samuelsson är dessutom disputerad läkare och har forskat inom virologi och immunologi. För att få ytterligare inblick i hälsovårdssektorn har förvaltarna satt ihop ett medicinskt råd med läkare och forskare så att de, på djupet, kan förstå vilka bolag som har potential och kommer kunna skapa verklig förändring.

Rådet har specialistkompetenser inom kirurgi, cancer, neurologi, kardiologi, immunologi och dermatologi.

”Vi är stolta över att lansera den här fonden tillsammans med Avanza”, säger Anna Larris, VD för HealthInvest Partners AB. ”Det finns en enorm potential i den här sektorn och det känns väldigt roligt att kunna erbjuda den investeringsmöjligheten till alla Avanzas sparare nu. Dessutom har den som sparar i fonden chans att investera sina pengar i bolag som tar fram banbrytande behandlingar i allt från cancer till Alzheimers.”

Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult är en så kallad artikel 9-fond, vilket innebär att den har som mål att investera i bolag som bidrar till att uppfylla FN:s globala utvecklingsmål ”God hälsa och välbefinnande”.

Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult kommer att vara tillgänglig för investeringar hos Avanza från och med den 25 maj 2023.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>