Fortnox företagsbrevlåda – ny digital brevlåda för företag
Hem Finansröst Fortnox företagsbrevlåda – en ny digital brevlåda för företag

Fortnox företagsbrevlåda – en ny digital brevlåda för företag

Publicerat av: Redaktionen

Fortnox företagsbrevlåda har nu godkänts och anslutits till DIGGs infrastruktur för säker digital post.

Brevlådan är helt inriktad till företag som nu kan välja bland tre brevlådor för sin post från myndigheter, kommuner och regioner.

– Fortnox företagsbrevlåda gör att vi kan erbjuda företag fler digitala brevlådor för sin post från offentliga aktörer. Det ökar valfriheten och utbudet av olika serviceerbjudanden, säger Anna Eriksson, generaldirektör för Myndigheten för digital förvaltning, DIGG.

Tre digitala brevlådor för företag
Fortnox företagsbrevlåda – ny digital brevlåda för företagSedan tidigare kan företag välja Kivra eller den statliga brevlådan Min myndighetspost för sin post från det offentliga. Nu finns även Fortnox företagsbrevlåda där företag kan samla underlag till sin bokföring från myndigheterna. Det enda som krävs för att skaffa en brevlåda är att firmatecknaren har e-legitimation och har godkänt användarvillkoren. Efter det skickas all post från offentliga aktörer som förmedlas digitalt till den digitala brevlådan istället för på papper – även meddelanden som kan innehålla fakturor.

– Digital post är enkelt, säkert och bekvämt och med olika serviceerbjudanden kommer allt fler upptäcka att det även är attraktivt för olika företag att ha en digital brevlåda, säger Anna Eriksson.

Omkring 5,7 miljoner privatpersoner och 181 000 företag tar i dagsläget emot sin myndighetspost i en digital brevlåda. I dag skickar 231 myndigheter, kommuner och regioner post digitalt. Infrastrukturen för säker digital post, Mina meddelanden, och den statliga digitala brevlådan Min myndighetspost, hanteras av DIGG.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>