365id hjälper till att stoppa fusket i byggbranschen

365id erbjuder marknadens modernaste id-scanner som endast behöver internet och ström för att kunna kontrollera id-handlingars äkthet och som nu också är en integrerad del av ID06:s valideringsprocess.

365id hjälper till att stoppa fusket i byggbranschen 1
En 365id Scanner som ska validerat ett pass.

ID06 främjar en sund konkurrens och säkra arbetsplatser. Det är över 70.000 företag som är anslutna till ID06-systemet och som nu kan beställa det nya uppgraderade ID06-kortet.

Sedan 20 oktober går det nya ID06-kortet att beställa för företag som är anslutna till ID06 och målsättningen med det nya kortet är att fusket ska upphöra. Den nya kortstandarden grundar sig på en säker identifiering av firmatecknare, kortbeställare och kortinnehavare.

Firmatecknare, kortbeställare och kortinnehavare måste identifiera sig med BankID eller verifiera sitt pass i en 365id Scanner. Många företag väljer att skaffa egna 365id Scanners medan andra vill köpa tjänsten av s.k. ID06-validerings- partners. Ett exempel på en valideringspartner kan vara en maskinuthyrare som har skaffat en 365id Scanner och som hjälper sina kunder att validera deras pass mot ID06:s beställningsrutin.

– Vår uppskattning är att ca 30% av all identifiering kommer att ske med Scanners, säger Thor Jonsson Verksamhetsområdeschef ID06 Kort.

-Vi ser fram emot att minska fusket och bidraga till ett säkrare samhälle. Vi tror att det är enkelheten i våra tjänster inklusive funktionaliteten i 365id Scannern som gör att ID06 valde oss som leverantörer av id-scanners, säger Anders Green Försäljnings- och marknadschef på 365id.