14 ton textilier till återvinning
Hem Fastigheter Fjorton ton textilier till återvinning

Fjorton ton textilier till återvinning

Publicerat av: Redaktionen

I anslutning till några av Wallenstams bostadsfastigheter i Göteborg har hyresgäster, tillsammans med andra närboende, samlat ihop 14 ton textilier hittills under året.

Genom ett samarbete med Human Bridge, har insamlingskärl för kläder, skor och hemtextilier placerats ut på sammanlagt sex olika adresser.

En insats som bidragit till både ökad återvinning och hjälp till behövande.

– Hållbarhet och återvinning är en viktig del i vårt dagliga arbete. Vårt samarbete med Human Bridge är ett sätt för oss att både bidra till en ökad medvetenhet i frågan i och runt våra fastigheter. Både när det gäller hållbarhet och återvinning men även hjälp till behövande, säger Jonny Friberg, förvaltningschef i Göteborg.

Human Bridge stöttar sjukhus, kliniker och organisationer världen över med sjukvårdsutrustning och handikappmaterial.

14 ton textilier till återvinning

Hållbarhet och återvinning är en viktig del i Wallenstams dagliga arbete enligt Jonny Friberg, förvaltningschef Göteborg och Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

– Vårt engagemang i hållbarhet och sociala frågor är vårt sätt att bidra till ett bättre samhälle, idag och för kommande generationer. Det har varit en naturlig del i bolaget sedan det grundades. Wallenstam stödjer idag 60 olika organisationer och initiativ som på olika sätt verkar för att stödja utsatta grupper, motverka utanförskap, bidra till ungdomsverksamhet och trygghet i våra regioner, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef.

Den största delen av de textilier som Human Bridge samlar in via insamlingskärl säljs till sorteringsbolag i Europa. En del sorteras i Sverige, av detta går lämpliga textilier till försäljning i second hand butiker eller till humanitära insatser. Oavsett vilken väg det insamlade materialet tar finansierar det biståndsinsatser främst i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>