Zmarta förmedlar mikrolån till småföretag i samarbete med Aros Kapital och Europeiska investeringsfonden

Via samarbete med Aros Kapital kan Zmartas kunder med upp till nio anställda och max 20 miljoner kronor i omsättning nu via zmarta.se ansöka om mikrolån upp till 275 000 kronor som omfattas av en garanti från Europeisa Investeringsfonden (EIF).

Zmarta förmedlar mikrolån till småföretag i samarbete med Aros Kapital och Europeiska investeringsfonden 1Garantin finansieras av Europeiska unionen genom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

Företagare som söker ett företagslån med mikrogarantin behöver endast gå i borgen för 20 procent av lånebeloppet. Räntan på lånet är dessutom 2 procentenheter lägre än för motsvarande företagslån utan garantin.

Det är mycket positivt att småföretagare med hjälp av detta lån kan vidareutveckla sitt bolag utan att behöva riskera sin privatekonomi i lika stor utsträckning. De förmånliga villkoren ligger helt i rätt i linje med vår målsättning att hjälpa företag och privatpersoner till en bättre ekonomi, säger Marcus Tinusson, Commercial Director SME Zmarta Group.

Vi har som stående ambition att vara en nära partner till landets alla småföretagare och i denna lågkonjunktur är det viktigare än någonsin. Möjligheten med mikrolån kunde inte komma mera lägligt och jag ser framemot att nå ut till landets småföretagare tillsammans med Zmarta, säger Daniel Güner VD på Aros Kapital.

Småföretagare anser att bankernas höga krav på personlig borgen är det enskilt största hindret när det kommer till företagslån[1]. Jag är därför extra glad att Zmarta nu kan erbjuda Sveriges småföretag en lösning, säger Gustav Berghog, vd Zmarta Group.