Hem Nyheter Werlabs delaktig i ny satsning för att skapa 1000 nya företag för att öka sysselsättningen i Sverige

Werlabs delaktig i ny satsning för att skapa 1000 nya företag för att öka sysselsättningen i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Werlabs delaktig i ny satsning för att skapa 1000 nya företag för att öka sysselsättningen i Sverige

Werlabs delaktig i ny satsning för att skapa 1000 nya företag för att öka sysselsättningen i Sverige 2

​I ljuset av en arbetslöshet som har stigit till 9,2% samlas fjorton av landets ledande företag för att under de kommande åren bygga 1000 nya företag och skapa nya välbehövliga jobb.

I ljuset av en arbetslöshet som har stigit till 9,2% samlas fjorton av landets ledande företag för att under de kommande åren bygga 1000 nya företag och skapa nya välbehövliga jobb.

Fjorton av Sveriges ledande företag har gått ihop för att tillsammans skapa Restart the Future, en årslång satsning som ska bygga 1000 nya företag, generera nya jobb och skapa en starkare framtidsoptimism i Sverige.

Bakom initiativet ligger det globala riskkapitalbolaget Antler som gått ihop med 13 Partnerbolag för att inspirera, utbilda och stötta framtidens entreprenörer.

Satsningen backas av Werlabs, Ericsson, Carnegie, Stena Metall, Nordea, Amazon Web Services, Max Matthiessen, ARC, Ramboll, Lannebo Fonder, Mavenir, Mondial och Baker McKenzie.

“Entreprenörskap och nya företag behövs nu mer än någonsin. Entreprenörskap som motor för att skapa fler arbetstillfällen, nya lösningar på dagens och morgondagens utmaningar är något som ligger oss varmt om hjärtat på Werlabs. Därför är det självklart att vi stötta entreprenörer och Antler i målet att starta 1000 nya företag genom Restart the Future. Henrik Forsberg VD Werlabs“

Målet med Restart the Future är att skapa 1000 nya bolag i Sverige innan slutet av 2022 genom att arbeta med och hjälpa  exceptionella talanger att bli framtidens företagsgrundare. Initiativet bygger på tre grundpelare.

Antler Launch Academy: Entreprenörsskolan “Antler Launch Academy” ämnar utbilda tusentals framtida entreprenörer genom en öppen och digital 5-veckorsutbildning. Genom masterclasses, digitala sammankomster, och personliga intervjuer med grundare såsom Daniel Kjellén (VD/grundare på Tink), täcker Akademin in hur man identifierar och validerar problem och lösning, bygger ett starkt team, skapar en MVP och marknadsstrategi, analyserar affärsmodellen och reser pengar.

Idea Competition: Under våren 2021 lanseras en idétävling för att samla in tusentals affärsidéer från hela landet med potential att förbättra världen. Bidragen utvärderas av en jury med representanter från initiativets Partnerbolag. De 10 mest lovande lösningarna tilldelas priser från Partnerbolagen och belönas med vägledning från bland annat Stockholms borgmästare Anna König Jerlmyr, Brilliant Minds-grundaren Ash Pournouri och Einride-medgrundaren Linnea Kornehed.

Scale Up Support: Den sista delen och grundpelaren handlar om att stötta redan existerande bolag i sin uppskalning genom att  erbjuda strategisk coaching från erfarna rådgivare och tillgång till ett bredare nätverk av expertis.

Livia Moore, Associate Partner på Antler, förklarar bakgrunden till initiativet.

“Vi står inför en enorm möjlighet. Nu kanske mer än någonsin tidigare behöver vi backa idérika och drivna entreprenörer i att bygga bolag och skapa nya jobb. Genom att uppmuntra till entreprenörskap kan vi skapa en mer robust ekonomi. Sverige kryllar av  innovativa idéer och kreativa människor. Med rätt stöd, investering och pepp kan dessa entreprenörer bygga världsledande företag. Vi är jätteglada att gå ihop med dessa ledande bolag i Sverige för hjälpa fler grundare att bli framgångsrika globalt.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>