Volvo Cars tar fullt ägarskap av Zenseact
Hem Förvärv Volvo Cars tar 100 procent ägarskap av Zenseact

Volvo Cars tar 100 procent ägarskap av Zenseact

Publicerat av: Redaktionen

Volvo Cars har tagit 100 procent ägande av sitt dotterbolag för mjukvaruutveckling för autonom körning (AD), Zenseact.

Före transaktionen ägde Volvo Cars 86,5 procent i företaget och har nu förvärvat den återstående andelen från ECARX, ett globalt mobilitetsteknikföretag.

Förvärvet av ytterligare 13,5 procent av aktierna i Zenseact är ett strategiskt steg till att äga mer av den mjukvara som driver nyckelfunktionalitet som ingår i framtida bilar och stöder Volvo Cars strategiska inriktning av att vara en ledare inom ny teknik.

Volvo Cars tar fullt ägarskap av ZenseactMed denna transaktion förtydligar och förenklar Volvo Cars ägandet av Zenseacts ytterligare, vilket gör AD-mjukvaruföretaget till ett helägt dotterbolag till Volvo Cars. Zenseact kommer att fortsätta verka som ett fristående företag och leda utvecklingen av teknologin för säkerhet-, avancerad förarassistan och autonom körning för att introduceras först i Volvo- och Polestar-bilar.

De pågående samarbetsdiskussionerna mellan Zenseact och ECARX kommer att fortsätta som planerat.  Förvärvet av den återstående andelen i Zenseact slutfördes den 31 december.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>