Verisec tecknar avtal med bank i Mexiko

IT-säkerhetsbolaget Verisec meddelar idag att man tecknat ett avtal kring säkerhetsplattformen Freja ID med den mexikanska banken ABC Capital.

Verisec tecknar avtal med bank i Mexiko 1
Johan Henrikson, VD Verisec

Banken avser att ersätta den befintliga lösningen och använda Freja ID för att hantera digitala identiteter när man skalar upp sin verksamhet inom online banking.

ABC Capital är en nischbank med inriktning mot affärskunder inom bygg- och fastighetsbranschen i Mexiko. I takt med att affärsmodellen digitaliseras har behovet av en skalbar säkerhetsplattform ökat. Genom att ersätta den befintliga ID-lösningen med Verisecs plattform skapar man förutsättningar för att erbjuda sina kunder en säker och enkel åtkomst till banktjänster via internet.

Johan Henrikson, VD Verisec, kommenterar:
”Vi har sedan tidigare ett flertal banker som kunder i Latinamerika som alla tillhör den internationella koncernen BBVA. Att vi nu etablerar en kundrelation utanför den sfären visar att vi har ett starkt erbjudande och att konceptet med att erbjuda en skalbar säkerhetsplattform för digitalisering är lika intressant för en nischbank som för en internationell storbank.”