Verisec skyddar mot kortbedrägerier i Latinamerika
Hem NYHETER Verisec skyddar mot kortbedrägerier i Latinamerika

Verisec skyddar mot kortbedrägerier i Latinamerika

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsbolaget Verisec meddelar idag att man har utökat samarbetet med Banco Provincial i Venezuela. Banken använder sedan tidigare Verisecs egenutvecklade Freja ID-plattform för att säkra kundernas digitala identiteter. Nu gör man en tilläggsorder i syfte att kunna generera virtuella engångs-kreditkort i sin e-walletlösning samt för att säkra digitala identiteter i samtliga digitala kanaler.

Banco Provincial är en av Venezuelas största banker och en del av den internationella bankkoncernen BBVA, som sedan tidigare använder Verisecs teknik i flera länder för hantering av digitala identiteter.nasdaq-on-times-square

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Kortbedrägerier är ett växande problem, världen över. Att Banco Provincial väljer att möta utmaningen genom att välja Freja ID visar på hur tillämpningsområdena för Verisecs teknik blir fler. Banken använder Freja ID för att skapa så kallade dynamiska CVV-koder för sina virtuella kreditkort i sin e-wallet. I praktiken innebär detta att kreditkorten förändras vid varje användning och på så sätt kan inte bedragare återanvända stulna kreditkortsnummer eller kontrollkoder till kreditkorten, vilket dramatiskt minskar bedrägerierna. Dessutom använder banken Freja ID för kunders identifiering till mobilbank, telefonbank och internetbank, med en stark digital identitet, vilket minskar risken för obehörigt intrång via dessa kanaler. Vi är väldigt glada att detta utökade samarbete med en betydande aktör i Latinamerika gått i lås.”

Relaterade Artiklar