Valutahandel släpper guide till stablecoins
Hem Nyheter Valutahandel släpper en rejäl guide till stablecoins

Valutahandel släpper en rejäl guide till stablecoins

Publicerat av: Redaktionen

Webbplatsen Valutahandel, som ofta diskuterar alla typer av både traditionella och digitala valutor, har idag släppt en rejäl guide till stablecoins.

Målet är att ge en översikt och topplista av marknadens kryptovalutor som är peggade mot en råvara, fiatvaluta eller annan tillgång.

I skuggan av Bitcoin och Ethereum så finns en mindre volatil grupp av kryptovalutor. De kallas stablecoins och dess värde är peggat till en annan tillgång. Valutapeggningen kan antingen ske mot en traditionell fiatvaluta som USD eller Euro, mot en råvara som gul eller silver eller lite motsägelsefullt gentemot en eller flera andra kryptovalutor, förklarar Valutahandel.se.

Valutahandel släpper guide till stablecoinsI takt med att Wall Street försöker få en ledande roll när amerikanska SEC vill reglera stablecoins, så vill vissa amerikanska tjänsteman implementera bankliknande regler, skriver Bloomberg.

Majoriteten av alla stablecoins är nämligen knutna till den amerikanska dollarn, vilket fått myndigheter i USA extra angelägna att reglera bland annat Tether (USDT), Binance USD (BUSD), USD Coin (USDC), PaxDollar (USDP) och TrueUSD (TUSD) för att nämna några.

En full översikt och guide till stablecoins finns på https://www.valutahandel.se/stablecoin/. I den nyligen lanserade sammanställningen så visas marknadens största stablecoins, en topplista över alla existerande kryptovalutor som är peggade och en förklaring till hur stablecoins kan användas. Vidare så visas även en översikt var det går att köpa stablecoin, vilka sju guldbackade stablecoins som finns och hur de olika typerna skiljer sig åt.

En av de stora anledningarna till att många går in i stablecoins är för att få en stabil avkastning. Både USDT och USDC ger för närvarande en årlig ränta på över 10%, vilket är avsevärt högre än traditionella valutor. Men det kommer givetvis med en ökad risk också.

”Även om stabelcoins är mindre volatila än andra kryptovalutor, så är det ju ändå en växelkursrisk mot den peggade valutan eller råvaran, en uppbackningsrisk, en generell marknadsrisk och risker med framtida reglering”, menar Markus Jalmerot, medgrundare av Valutahandel.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>