Tunga namn går in i Plexians styrelse

Det Malmöbaserade FinTechbolaget Plexian bygger lojalitetslösningar via sin mobila plattform Edge.

Tunga namn går in i Plexians styrelse 1
Cecilia Wallersköld (bilden), Ledamot, och Hans Pihl, Ordförande, väljs in i Plexians styrelse

Nu har styrelseproffset Hans Pihl, tidigare VD i Deloitte AB, valts in som Ordförande och  verksamhetsutvecklaren Cecilia Wallersköld som ledamot. Sven Estwall styrelseledamot sedan förra året har lång erfarenhet av ledande befattningar från finansmarknaden och är idag styrelsemedlem i ett antal FinTech bolag.

Nyligen gick Plexian ut med att man har tecknat ett avtal med Fitness24Seven. Avtalet omfattar initialt medlemmarna i Sverige som kommer att få tillgång till attraktiva erbjudanden och förmåner skapade genom Edge. Nu meddelar Plexian att man gör förstärkningar i styrelsen för att vara rustade för den lansering och expansion som kommer till följd av bland annat avtalet med Fitness24Seven.

Tidigare VD:n på Deloitte AB och numera styrelseledamoten i bland annat Forex Bank och Malmö City Fastigheter Hans Pihl har valts in som Ordförande i styrelsen. Hans som numera arbetar som styrelseproffs och rådgivare tillträdde som Ordförande i Plexian under september 2019.

Hans Pihl säger såhär om sitt nya uppdrag: ”Jag kommer in i Plexian i ett skede där bolaget har genomfört det viktiga steget att teckna sitt första partneravtal och styr om huvudfokus till leverans och expansion. Nu ser jag fram emot att leda Plexians styrelse under en period där det sker flera viktiga händelser, inte minst den planerade börsnoteringen.”

Även Cecilia Wallersköld, som tidigare bland annat suttit i ledningsgruppen för Stratiteq, gick i samband med årsskiftet in i styrelsen och representerar en gedigen kompetens inom digitalisering och ledarskap som är viktig för FinTech-bolaget. I sin tidigare roll i ledningsgruppen på Stratiteq var hon med och utvecklade Affärs- och IT-konsultföretaget som omsätter mer än 140 MSEK. Hennes erfarenhet från växande bolag och kunddriven affärs- och verksamhetsutveckling kommer väl till pass i Plexian. Sven Estwall som kom in i Plexians styrelse förra året har många års erfarenhet inom finansbranschen och är för närvarande partner i NFT Ventures. Sven kommer från ledande befattningar i bland annat SEB, Visa, Mastercard och ICA Banken. Under de senaste åren har Sven med framgång varit med om att utveckla bolag med fokus inom FinTech.

”Vi är väldigt glada för det stora engagemang vår styrelse visar för vår framdrift och är övertygade om att de kompetenser som denna besitter kommer att främja bolagetsutveckling på alla fronter” säger Staffan Mattson, Medgrundare och VD på Plexian