Tieto levererar värdepapperslösningar till Skandiabanken i Norge
Hem NYHETER Tieto levererar värdepapperslösningar till Skandiabanken i Norge

Tieto levererar värdepapperslösningar till Skandiabanken i Norge

Publicerat av: Redaktionen

Tieto har tecknat ett femårigt avtal om att leverera värdepapperslösningar till Skandiabanken ASA. Avtalet utgör ett viktigt steg för Skandiabanken som självständig norsk bank och stärker båda företagens fotfäste i Norge.

1305916910596Skandiabanken lanserades i april 2000 som den första renodlade nätbanken i Norge, och listades på börsen i Oslo som en självständig bank i november 2015. Med Tietos lösningar kommer banken kunna erbjuda framtidsinriktade värdepapperstjänster till sina kunder och samtidigt säkerställa en effektivare och stabilare verksamhet. Det nya avtalet ger även möjlighet att bygga på funktionalitet för norska pensions-sparlösningar och business process outsourcing (BPO).

– Vi söker hela tiden efter bättre och mer effektiva lösningar så att vi kan ge våra kunder användarvänliga banktjänster. Innovativa, stabila och säkra IT-lösningar blir en allt viktigare del av bankverksamheten, och vi är därför glada över att kunna uppgradera våra värdepapperslösningar tillsammans med Tieto. Därmed kan vi fortsätta i rollen som den ledande utmanaren till de traditionella bankerna, säger Magnar Øyhovden, VD för Skandiabanken ASA.

Tieto erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom finanssektorn och är ledande på den nordiska värdepappersmarknaden. De stabila och säkra lösningarna följer gällande regelverk, så som kraven på ökad insyn, och kommer att stötta Skandiabankens ökade tillväxt genom att minska komplexiteten, kostnaderna samt öka möjligheten att snabbt lansera nya produkter på marknaden.

– Skandiabanken påbörjar en spännande resa som självständig bank i Norge och vi är väldigt glada för att få vara en del av den. Med hjälp av Tietos djupa kunskap om finansmarknaden och vår breda portfölj inom kapitalmarknaden kan vi hjälpa Skandiabanken ASA att även fortsatt kunna fokusera på sina nära kundrelationer, säger Christian Segersven, chef för försäkringssektorn på Tieto.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>