Tieto investerar i affärsförnyelse inom bank- och finanssektorn – förvärvar Emric

Tieto har tecknat avtal om att förvärva Emric, marknadsledaren inom mjukvara och tjänster för kredithantering i Norden.

Pedram Tadayon, VD på Emric
Pedram Tadayon, VD på Emric

Förvärvet stärker Tietos position som partner för affärsförnyelse inom bank-och finanssektorn och stödjer både bolagets lönsamhetsmål och ambitioner att utöka den mjukvarudrivna verksamheten.

Affären stöttar Tietos expansion inom finansiella tjänster såväl i Norden som internationellt och breddar företagets erbjudande genom att tillföra ny kompetens och mjukvara inom kreditberedning, utlåning och leasing.

– Förvärvet stärker ytterligare vår mjukvarudrivna affär inom bank- och finanssektorn i Norden och Europa. Med vårt samlade erbjudande kan vi nu stötta våra bank- och finanskunder genom hela värdekedjan. Vi hälsar våra nya kollegor från Emric varmt välkomna till Tieto och ser fram emot att med gemensamma krafter skapa innovation och tillväxt för våra kunder, säger Per Johanson, Sverigechef och chef för affärsområdet Financial Services på Tieto.

– Vi är väldigt glada över att gå samman med Tieto. Genom att kombinera Tietos kapacitet och starka närvaro med Emrics marknadsledande utlånings- och leasingprodukter kommer vi att ytterligare stärka vårt gemensamma erbjudande för våra kunder, säger Pedram Tadayon, VD på Emric.

– Det är glädjande att det är just Tieto som förvärvar Emric. Tieto kommer att tillföra resurser och styrka som möjliggör leverans av ytterligare ökat kundvärde till befintliga och framtida kunder, säger Fredrik Månsson, grundare av Emric och en av de tidigare huvudägarna.