Teknologiska framsteg  i fintech och bankindustrin
Hem Nyheter Teknologiska framsteg i fintech och bankindustrin

Teknologiska framsteg i fintech och bankindustrin

Publicerat av: Redaktionen

Att hålla jämna steg med de teknologiska framstegens dynamik i fintech- och bankindustrin – utmaningar och trender.

Den globala efterfrågan på digitalisering har öppnat upp helt nya möjligheter och utmaningar inom finansindustrin, framförallt på grund av den ökade konkurrensen mellan bank- och fintech-företag i att vinna kunder. Med kontinuerliga framsteg i användningen av teknologier, och med internet/mobil som första och ofta enda alternativ, har fintech-företagen börjat röra om i finansindustrin genom att driva på innovationen och utmana hela industrin att röra sig snabbare. Vidare har initiativ till öppen bankverksamhet lett till flera samarbeten mellan banker och fintech-företag, vilket resulterat i bättre tjänster och nya produkter för kunder.

Under detta event får du chansen att lyssna på vad några av våra kunder och partner från Marginalen Bank, Zebware, Boost AI och Eurogiro har att säga om trender och utmaningar, samt hur vi tillsammans bygger en framtid för finansindustrin.

Ni kommer att få höra från våra kunder samt partner om trender och utmaningar, om framtiden för finansindustrin.

Föreläsare och ämnen:

Ämne: ”Test-automanuation och test-autobahn: två syskon födda i Marginalen Bank”

I den här presentationen kommer vår föreläsare att tala om och visa upp två lösningar som konceptualiserades av han själv och implementerades av medlemmarna i hans team. Dessa lösningar har avsevärt förbättrat standarden, kvaliteten och effektiviteten för deras organisations testautomatisering.

Under presentationen kommer han att demonstrera:

1) hur de löste de tekniska svårigheterna med BankID-testautomatisering.

2) hur de implementerade en hållbar, automatisk lösning för testautomatiseringens täckning.

Lösningarna är skräddarsydda för deras verksamhets/IT-behov och kommer att inspirera många team/organisationer.

Alla problem och lösningar som presenteras existerar faktiskt i alla testteam på ett eller annat sätt. Därmed bör alla i publiken kunna använda denna idé/lösning och implementera den i sin organisation på sitt eget sätt.

Föreläsare: Indranil Sinha, QA-chef, Marginalen Bank

Indranil Sinha är en kärleksfull pappa till tre barn, en omtänksam make och en rimligt lydig son som strävar efter att göra sitt bästa på jobbet. Indranil började jobba på Marginalen Bank under 2011 som författare av programvarudokumentation, och i september 2021 blev han chef för den helt nya avdelningen för kvalitetssäkring på Marginalen. Indranil anser att man bör stanna i sin organisation, växa hos och bidra med unika värderingar till den.

”Optimera kundupplevelsen med konversations-AI”

I den här presentationen ska vi diskutera:
• Chatbot eller konversations-AI – vad är skillnaden?
• Erfarenhet från 250 projektgenomförningar
• En live-demonstration från banksektorn

Föreläsare:

Mats Larsson, försäljningschef på Boost.ai, Sverige

Bred erfarenhet inom affärsutveckling, internationell försäljning och marknadsföring av nya tekniker. Industriöverskridande erfarenhet av att lösa CX-utmaningar och förbättra kundtjänster. Baserad i Stockholm och har en EMBA från Lunds universitet i internationell ledning och ledarskap.

Sofie Gulbrandsen, strategisk partnerchef på Boost.ai, Sverige

Med en bakgrund inom frakt, logistik och teknik har Sofie stor erfarenhet av internationell affärsutveckling, försäljning och drift från ett antal företag i Malaysia, Slovakien och Skandinavien. Hon är nu en drivande kraft bakom Boost.ai:s tillväxtambitioner i Sverige genom att bygga strategiska partnerskapsallianser.

”Innovation som möjliggör högpresterande hybrid-molnlösningar med utmärkt skydd av data”

I denna presentation ska vår föreläsare diskutera den globala datasfären, som väntas fyrdubblas fram till 2025 jämfört med 2019. 80 % av denna tillväxt kommer att komma från ostrukturerade data, och nästan 30 % av världens data kommer att behöva behandling i realtid – detta ökar efterfrågan på skalbarhet, avancerad behandlingskapacitet och ultrahöga hastigheter för att komma åt data. Data är en av de värdefullaste tillgångarna för alla verksamheter. Applikationer som använder era data blir mer avancerade och levererar, nästan minut för minut, mer värde tillbaka till verksamheten. Dessa applikationer kräver såväl ultrahög skriv- och läsprestanda som förmågan att hantera väldigt stora mängder data. Utmärkt dataskydd, förmågan att kostnadseffektivt hantera datatillväxt och att öka prestandan är viktiga faktorer för att dra nytta av värdet hos data.

ZebClient, från Zebware, är en svensk, innovativ och mjukvarubaserad minnesbro för molndata som serverar molndata i minneshastighet till applikationerna. ZebClient skyddar lokalt lagrade data såväl som data som lagras i molnet, vilket möjliggör moln-hybridlösningar för känsliga data. Lär dig hur er organisation kommer att kunna använda kostnadseffektiv, molnbaserad lagring samtidigt som dataskydd och högpresterande åtkomst till datan upprätthålls.

Föreläsare: Marie Johansson, VD på Zebware, Sverige

Marie Johansson har stor erfarenhet av att utveckla, lansera och hantera högteknologiska produkter och lösningar inom industrier som datakom, fintech och mjukvara för datahanterin

För mer inforamtion och till anmälan: klicka HÄR eller på bild nedan.

Teknologiska framsteg  i fintech och bankindustrin

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>