Hem Fastigheter Tech-företaget Zesec och HSB-bolag i nytt projekt för smarta hemleveranser

Tech-företaget Zesec och HSB-bolag i nytt projekt för smarta hemleveranser

Publicerat av: Redaktionen

Zesec får nu förtroende att installera digitala lås och smarta kameror i World in Property Award-vinnande projektet HSB Living Lab intill Chalmers i Göteborg.

Tech-företaget Zesec och HSB-bolag i nytt projekt för smarta hemleveranser 2

Thomas Rejmell, vd och en av två grundare till Zesec of Sweden.

De boende kommer att få möjligheten att dela digitala nycklar med familj, vänner och hantverkare samt ta emot paketleveranser och tjänster utan att behöva vänta hemma.

– Forskningsprojektet HSB Living Lab bygger på innovation och vad framtidens boende har att erbjuda. Med vår digitala lösning förenklas vardagen för alla inblandade. Det här blir ett skyltfönster där vi kan visa upp vad vi gör, säger Thomas Rejmell, vd på Zesec.

Under våren 2020 kommer Zesecs digitala lås och nycklar installeras i fastigheten bestående av 29 lägenheter. Med en mobilapp kommer de boende kunna dela digitala nycklar med familj, vänner och hantverkare. På så sätt kan de boende öppna dörren till entréporten och hemmet från jobbet, i bilkön eller semestern. Utöver detta kommer HSB med Zesecs lösning enkelt kunna hantera de som ska ha tillfällig eller permanent tillträde till HSB Living Lab.

– Forskningsprojektet kommer studera hur just leveranser och tjänster i hemmet kan ske på ett smidigare och mer hållbart sätt. Vi kommer också titta på digitala lås och nycklar för exempelvis cykelförråd och avfallsutrymmen. Med Zesecs lösning frigörs tid samtidigt som fastighetsägare, boende och leverantörer kan planera sina ärenden mer effektivt, säger Thomas Rejmell.

HSB Living Lab är en arena för att utveckla nya sätt att bygga och forma framtidens boende.

Huset är en flyttbar byggnad med fyra våningar som stod klar för inflyttning 1 juni 2016. Tre av våningarna är bostäder för studenter och gästforskare och på bottenplan finns samverkanslokaler med bland annat kontor, konferensrum, showroom för forskningsprojekt och en modern tvättstudio. Hyresgästerna lever i en ständigt föränderlig och utvärderad miljö, allt medan forskningen pågår.

– HSB Living Lab är ett världsunikt forskningsprojektet som går helt i linje med vår egen produkt. Vi står för framtidens teknik i hemmet. Vårt långsiktiga mål är att Zesecs plattform ska vara en standard i fastigheter. Vi vill skapa ett ekosystem kring digitala nycklar som innefattar både fastighetsägare, servicebolag och leveransbolag, säger Thomas Rejmell.

Zesec of Sweden planerar, utöver samarbetet med HSB Living Lab, att till våren installera ett hundratal digitala lås och nycklar hos bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping.

HSB Living Lab har utsetts till vinnare av World in Property Award, som delades ut på Fastighetsgalan på Berns den 29 januari 2020. Utmärkelsen går till ett projekt som gjort ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>