Stora digitala steg för Kindahus i Akribis ekonomisystem
Hem Fastigheter Stora digitala steg för Kindahus i Akribis ekonomisystem

Stora digitala steg för Kindahus i Akribis ekonomisystem

Publicerat av: Redaktionen

När Kindahus beslutade sig för att byta ekonomisystem, ville man även ta ett stort kliv in i den digitala världen och automatisera så många processer som möjligt.

Efter att ha studerat olika system föll valet till slut på Akribi, och sedan den 1 maj är de nu i drift och avvecklat många av de tidigare manuella rutinerna.

– För oss som en relativt liten ekonomiorganisation, har bytet till Akribi varit ett stort lyft. Det har samtidigt varit en omställning och en utmaning, men där har vi haft bra vägledning i processen av Akribis erfarna och kunniga projektledare, säger Kent Hidsjö, ekonomichef på Kindahus.

Från krångligt till enkelt
Kindahus hanterar cirka 4000 leverantörsfakturor per år och tidigare var det handpåläggning som gällde i alla moment – från ankomstregistrering till attest och bokföring. Att följa upp och hitta enskilda fakturor var både krångligt och tidskrävande, något som nu är ett minne blott.

– Nu har vi fått den digitala process som vi efterfrågade och även om vi har mycket kvar att lära för att få ut maximalt av ekonomisystemet, så har vi ändå kommit en lång väg jämfört med tidigare, fortsätter Kent.

Stora digitala steg för Kindahus i Akribis ekonomisystem

Bergdala är ett av Kindahus bostadsområden i Kisa.

Integration med Momentum
Efter årsskiftet är det dags för nästa steg i utvecklingen. Då installerar Kindahus Momentum som sitt nya fastighetssystem.

Fastighetssystemet ska så småningom integreras med Akribis ekonomisystem, och först då räknar Kent med att Kindahus ska ha ett fullt uppdaterat arbetsflöde inom både ekonomi och förvaltning.

– För oss är det viktigt att ta allting steg för steg, och lära oss systemen från grunden. Därför är det bra att den här omställningen är uppdelad i två steg. Vi har fortfarande mycket kvar att lära, avslutar han.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>