Freja lanserar AI-bedrägeriskydd som extra säkerhet
Hem SÄKERHET Freja lanserar AI-bedrägeriskydd som extra säkerhet

Freja lanserar AI-bedrägeriskydd som extra säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) lanserar en ny funktion i ID-plånboken Freja som gör det möjligt att lägga till en extra säkerhetskontroll med hjälp av ansiktsigenkänning.

Detta är ännu en funktion i Freja som kan användas för att skydda användare mot ID-stölder och bedrägeri.

Bedrägerierna fortsätter att öka och under 2023 anmäldes 235 665 bedrägeribrott, vilket är en ökning med 21,9% jämfört med 2022.

Freja lanserar AI-bedrägeriskydd som extra säkerhetNu lanserar Freja en funktion som bygger på AI-baserad teknik som höjer ribban mot bedragarna. Skyddet fungerar genom att användaren måste ta en ansiktsbild – som jämförs med den bild som Freja verifierade genom ID-handlingen vid registreringen – innan en viss transaktion går igenom. Det kan till exempel vara en betalning över ett visst belopp eller godkännande av ett större inköp på nätet. Ansiktsjämförelsen sker med den senaste AI-tekniken och är mycket tillförlitlig.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Vi har legat i framkant med säkerhetslösningar för e-legitimation sedan vi startade Freja. Inläsning av NFC-chip från pass och ID-handlingar var vi först i Sverige med och digitalt ID-kort likaså. Delad kontroll och möjligheten att avaktivera e-tjänster är vi fortfarande ensamma om. Nu lägger vi till ansiktsigenkänning med AI som en extra säkerhetsfaktor. Ännu är det få aktörer inom bank och finans som erbjuder sina kunder tryggheten som Freja innebär, men med denna funktion hoppas jag att man får upp ögonen för oss. Det är ett kraftigt underbetyg att hundratusentals svenskar utsätts för det stora lidande som bedrägerier innebär, när det faktiskt finns lösningar som kan sätta stopp för bedragarna.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>