Skanska förser mobila byggarbetare med robusta Toughpad-datorer

Skanska har utrustat sina mobila medarbetare på byggarbetsplatser i Polen med Panasonics robusta bärbara datorplatta Toughpad FZ-G1.

Skanska förser mobila byggarbetare med robusta Toughpad-datorer 1Detta gör det möjligt för ingenjörer att smidigt, via en och samma enhet, få tillgång till projektinformation, arbeta med CAD och BIM-program, samt använda specialiserade applikationer, oavsett var de befinner sig.

Skanska har under flera år rört sig mot Construction 4.0 – en digitalisering av byggindustrin. En del i processen är införandet av intelligenta arbetsredskap och digitalisering av alla operativa aktiviteter. Skanskas mobila medarbetare på byggarbetsplatser i Polen har nu utrustats med den ruggade datorplattan Toughpad FZ-G1, inte minst för att minska pappersmängden och effektivisera informationsflödet, men kanske främst för att kunna utnyttja fördelarna med ett integrerat tillvägagångss ätt för projektgenomförandet.

De ca 100 Toughpad-enheterna har anpassats till företagets behov och utrustats med specialiserade applikationer, t ex för elektronisk dokumenthantering och BIM-mjukvaruhantering, vilket gör det möjligt för byggarbetsplatsbaserade ingenjörer att få direkt tillgång till aktuell projektinformation och enkelt uppdatera den. Enheterna har för medarbetarna blivit ett viktigt verktyg för såväl arbete som kommunikation med kollegor, både på kontoret och ute i fält.

Utöver standardenheterna av FZ-G1, så används även 50 FZ-G1-enheter som är specialkonfigurerade av Panasonic och Leica Geosystems för geodetiska arbetslag. Dessa Leica CS35-enheter är baserade på Toughpad FZ-G1 och utrustade med den professionella Leica Captivate-mjukvaran, utformad för visualisering och datainsamling från mätinstrument som används på byggarbetsplatser, inklusive MultiStation och tachymetrar. Lösningen ger användarna tillgång till enorma resurser, förmågan att hantera dessa och möjliggör även visualisering av realistiska 3D-modeller.

Anpassad för fältarbete

Den robusta 10.1-tums Windows-datorplattan Toughpad FZ-G1 är utrustad med en högpresterande sjätte generationens Intel Core vPro i5-6300u-processor och 14 timmars batteritid, med möjlighet till batteribyte under pågående drift. Enheten har, utöver den nya mPOS-lösningen, flera flexibla konfigurationsalternativ som innebär att den kan utrustas med t ex en 2D-streckkodsläsare, GPS, Micro SD, 2. USB 2.0, trådbunden LAN eller smartcard-läsare.