Safello stärker ledningen med tre viktiga utnämningar – Rekryterar tech- och finansprofilen Andreas Kennemar från Swedbank
Hem Nyheter Safello stärker ledningen med tre viktiga utnämningar

Safello stärker ledningen med tre viktiga utnämningar

Publicerat av: Redaktionen

Rekryterar tech- och finansprofilen Andreas Kennemar från Swedbank.

Safello stärker ledningen med tre viktiga utnämningar – Rekryterar tech- och finansprofilen Andreas Kennemar från Swedbank

Karl, Andreas & Michal

Sveriges ledande kryptomäklare, Safello, fortsätter sin rekryteringsoffensiv.

Bolaget meddelar att ledningsgruppen har kompletterats med tre viktiga utnämningar; Andreas Kennemar, Chief Operating Officer; Karl Garberg, Chief Marketing Officer; och Michal Gromek, Chief Compliance Officer.

Utnämningarna kommer att ytterligare stärka Safellos förmåga att skala verksamheten inför nästa tillväxtfas.Andreas Kennemar (född 1976) är en teknik- och kryptoveteran med över 25 års erfarenhet inom finansbranschen. Han kommer närmast från en ledande roll som Technology Evangelist på Swedbank och var tidigare Head of Blockchain på Handelsbanken. Innan dess arbetade Andreas som IT-chef på Etrade och Saxo. Andreas har också entreprenörsbakgrund som grundare och vd för bitcoinbrytarföretaget KnCminer, inklusive dotterbolag som XBTProvider. Dessutom är han styrelseledamot i Lifeboat Foundation och sponsor av Bitcoin Foundation.

Andreas tillträder sin nya roll i Safello som Chief Operating Officer från och med den 1 juni 2021. Safellos nuvarande COO, Michal Gromek, tillträder en ny befattning som Chief Compliance Officer.

Michal Gromek (född 1987) har varit en central medlem i det svenska fintech-ekosystemet, med fokus på att förbättra lagstiftningen om digitala tillgångar och är en namnkunnig författare till många svenska fintech-rapporter. Michal har tidigare innehaft flera ledande befattningar inom Safello sedan 2017. Han har en gedigen och meriterande utbildningsbakgrund från en handfull internationella universitet och genomförde nyligen sina blockkedjestudier vid Saïd Business School och Oxfords universitet.

Sedan han började i Safello, har Michal tagit en aktiv roll i samarbetet med brottsbekämpande myndigheter, tillsynsmyndigheter och lagstiftare för att tillhandahålla en saknad kunskapsbrygga för ökad förståelse av digitala tillgångar. Han inrättade arbetsgruppen för blockchain och digitala tillgångar på uppdrag av Safello vid Swedish FinTech Association. Hans övergång till CCO-rollen gör det möjligt för Safello att stärka ytterligare och stödja en mer transparent lagstiftning om digitala tillgångar i Sverige.

Karl Garberg (född 1990) är en erfaren marknads- och kommunikationsspecialist med tidigare erfarenhet från fintech-industrin med ledande roller inom iZettle (nu Zettle by PayPal) och Toborrow. Karl har också relevant konsulterfarenhet från McCann Stockholm. Han kommer närmast från rollen som marknadschef på United Spaces, en coworking och proptech-aktör som under hans ledarskap har förvärvats av Castellum, ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag.

Karl tillträder sin nya roll som Safellos Chief Marketing Officer den 19 april 2021.

Rekryteringarna kommer bara några veckor efter att Johan Edin har utsetts till Chief Financial Officer. Johan har över 12 års erfarenhet av investmentbanker som DNB Bank, Arctic Securities, Citigroup och Goldman Sachs.

– Med dessa nya utnämningar har Safello gjort sig redo för nästa tillväxtfas inom operations, compliance och marknadsföring. Andreas har varit en pionjär inom kryptoindustrin och tillför djup kunskap om banksektorn till företaget. Michal är en fintech-profil med erfarenhet av att bekämpa olaglig finansiell-aktivitet online, den typ av mentalitet vi värnar om på Safello och hjälper oss att vara steget före. Och Karls erfarenheter från ledande varumärken inom fintech-, proptech- och byråvärlden kommer att hjälpa Safello att utveckla varumärket vidare och nå massmarknaden framgent, säger Safellos medgrundare och vd Frank Schuil.

Safello förväntas att noteras på Nasdaq First North Growth Market under andra kvartalet 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>