Revolut ansöker om banklicens i USA 

Revolut firar idag ett år som verksamma i USA med att lämna in ett utkast till ansökan om en amerikansk banklicens hos FDIC och California Department of Financial Protection and Innovation.

Revolut ansöker om banklicens i USA 
Nik Storonsky, vd och grundare av Revolut

Utöver ansökan om banklicens lanserar även fintechbolaget företagskonton i 50 delstater. 

Revoluts amerikanska vd, Ron Oliviera, bekräftade idag att företaget har lämnat in ett utkast till ansökan till FDIC och California Department of Financial Protection and Innovation, det första steget i processen för att få en banklicens. En amerikansk banklicens skulle göra det möjligt för Revolut att tillhandahålla ett bredare utbud av finansiella produkter till amerikanska kunder, inklusive lån och insättningskonton.

Revolut meddelade i januari att man hade lämnat in sin ansökan om en brittisk banklicens till Prudential Regulation Authority (PRA) och Financial Conduct Authority (FCA). Bolaget beviljades en Europeisk banklicens i Litauen i december 2018 och har börjat lansera banktjänster i Centraleuropa.

– “En amerikansk banklicens skulle i slutändan göra det möjligt för oss att förse amerikanska kunder med alla viktiga finansiella produkter och tjänster de kan förvänta sig från sin primära bank inklusive lån och insättningar. Vi bygger världens första globala finansiella superapp, och att driva en amerikansk banklicens är en viktig del av den resan”, säger Nik Storonsky, vd och grundare av Revolut.

Lanserar Revolut Business i USA

Efter en europeiska lansering och med över 500 000 kunder globalt, tar Revolut sina innovativa företagskonton till USA och erbjuder kunderna en plats för att hantera allt som har med företagets ekonomi att göra. Revolut Business gör det möjligt för företag att registrera sig för flera valutakonton på några minuter, utfärda fysiska och virtuella företagskort, göra gratis överföringar i 29 valutor för att betala leverantörer, partners eller anställda var de än befinner sig – allt till interbankkurs.

Revoluts företagskonton inkluderar gratis och omedelbar överföring av pengar mellan företag som är registrerade för Revolut Business, konton i utländsk valuta samt verktyg för kostnads- och prenumerationshantering. Dessutom kan kunder sömlöst integrera de senaste apparna och tjänsterna från Revolut och branschledande externa partners som Slack, Zapier, Xero och QuickBooks för att optimera processer, spara tid och minska mänskliga fel.

Sedan lanseringen i USA för ett år sedan i mars 2020 har Revolut lockat hundratusentals kunder. Lanseringen av Revolut Business och inlämnandet av utkastet till ansökan om en amerikansk banklicens är viktiga milstolpar för företaget, vilket återspeglar dess åtagande att tillhandahålla bästa möjliga finansiella tjänster för både privatkunder och företagskunder över hela landet.