PriceUp – ny utmanare på den svenska offertmarknaden

Startup-företaget PriceUp lanserar en ny apptjänst som gör det möjligt för tjänsteföretag och kunder att hantera uppdragsförfrågningar direkt i mobilen.

Grundarna Fredrik Boepp och Tomi Leppänen säger att offertjänsten är unik och kommer att utmana jättar som Servicefinder och Offerta, inom främst nischen bygg-, hantverk- och tjänsteföretag.PriceUp – ny utmanare på den svenska offertmarknaden 1

Fredrik Boepp är den som kläckte idén till själva appen och sedan har de båda entreprenörerna utvecklat konceptet tillsammans.

– Både Fredrik och jag har drivit företag inom byggbranschen i drygt 20 år och vet hur svårt det kan vara att hitta nya uppdrag utanför den inarbetade kundkretsen. Vanligtvis krävs det att man ingår ett långt och dyrt avtal för att få ansluta sig till en tjänsteförmedling. Det har vi helt enkelt tagit bort, säger Tomi Leppänen.

Offertappen från PriceUp är gratis att ladda ned och fri att använda för både kunder och företag. Intäkterna kommer att ske via provision på leads till de anslutna företagen, dock enbart på de leads som verkligen leder till avslut.

– Tanken är att det ska vara ska win-win, och så vill vi att alla företag, stora som små, ska ha samma möjligheter att lämna offerter på marknaden. Kort och gott, vi har skapat en tjänsteförmedling precis som vi själva skulle vilja ha den, avslutar Fredrik Boepp.