Hem Nyheter Pandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”

Pandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”

Publicerat av: Redaktionen

Under de senaste månaderna har teknik och IT framstått som den nya ryggraden i vårt samhälle som håller människor uppkopplade och företag igång.

Pandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten” 2

Jesper Hersbro, distributionschef för Benelux och Norden hos Vertiv

Företag och institutioner som vill ta dra nytta av nya digitala möjligheter måste dock ta en närmare titt på edge-tekniken som redan nu spelar en ledande roll. Det skriver Jesper Hersbro, distributionschef för Benelux och Norden hos Vertiv.

När vi reflekterar över hur corona-pandemin påverkat tekniklandskapet är det uppenbart att vi under 2020 fokuserat på hur central digitalisering har blivit – både i handeln och i vårt dagliga liv. Vad gjorde vi innan Microsoft Teams och Zoom, WebEx och Skype? Och vilken roll kommer digitaliseringen att spela i framtiden?

Enligt en undersökning från IDC har pandemin ökat många företags IT-investeringar, inte minst inom det som kallas för Collaboration Tech. Samtidigt minskar investeringarna i det vi kan kalla för kärnverksamheten inom IT. Mot denna bakgrund kan vi skönja några viktiga trender som fått upp fart i inköpslandskapet. för IT, inte minst den snabba resan mot det som kallas för kanten, det vill säga edge-teknik.

Även om det är notoriskt svårt att definiera, är kanten faktiskt minst tre saker: Legacy Edge, som är en företagsägd lösning som går till colo och public cloud; Geographic Edge, som stöder ett enkelriktat flöde av data från främst innehållsdistributionsnätverk och Dynamic Edge, som stöder den tvåvägstrafik som vi har sett sedan explosionen av nya IoT-enheter, främst i stadsområden.

En effekt av pandemin är att hemmakontoret har blivit en edge-destination i sig. Med tanke på övergången till allt mer distansarbete kommer kanten i framtiden att vara ett område där en boost kan ses som ett resultat av de förändrade arbetsmetoderna. Faktum är att flera investeringar inom kanten, till exempel investeringar i större distributionsnät, kan ha hjälpt till att lindra några av de bandbreddsproblem som vi annars såg tidigt under pandemin. Men det kommer att kräva nya typer av datacenterkapacitet installerade närmare slutanvändarna – troligen i form av prefabricerad, modulär infrastruktur för hastighet och standardisering samt den extra säkerheten för fabrikstestad tillförlitlighet.

Företag inom ett stort antal vertikaler investerar i digitalisering för att konkurrera mer effektivt på sina egna marknader, och mycket av denna digitalisering måste ske i närheten av användaren. Kanalpartners hjälper kunder navigera utmaningarna genom att kombinera sin expertis med erfarna starka leverantörer. Kritisk IT-infrastruktur som grund för en pålitlig anläggning kräver mer än bara komponenter i rack, PDU, UPS, kylning och fjärradministration. Flexibilitet behövs i tillvägagångssättet från leverantörer som kan leverera standardiserade produkter i hög volym och var som helst.

Investeringar i digitalisering är oförminskade. Under de senaste månaderna har teknik och IT framstått som den nya ryggraden i vårt samhälle som håller människor uppkopplade och företag igång. Även om dessa digitaliseringstrender inte är nya har dessa drivits snabbt framåt och termen “all digital” har blivit viktig. Företag och institutioner som vill ta itu med den digitala möjligheten måste börja titta på sin kritiska infrastruktur idag – för edge kommer att spela, och spelar redan, en ledande roll.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>