Ökade kostnader belastar resultatet
Hem Fastigheter Ökade kostnader kan belasta resultatet

Ökade kostnader kan belasta resultatet

Publicerat av: Redaktionen

Svevias rörelseresultat för tredje kvartalet uppgick till 102 miljoner kronor (168).

Det försämrade kvartalsresultatet beror dels på lägre projektmarginaler samt ökade kostnader i basunderhållen i division Drift, dels på projektnedskrivningar och ökade kostnader i division Anläggning.

Den totala orderingången uppgick till 1,2 miljarder kronor (2,5), att jämföra med föregående år då ett stort vindkraftsprojekt registrerades i perioden. Orderstocken var fortsatt hög och uppgick till 12,6 miljarder kronor (11,7).

Ökade kostnader belastar resultatet

Jag är övertygad om att det höga engagemanget hos våra medarbetare är en viktig tillgång för Svevia i en utmanande tid, säger Joachim Hallengren, tf vd och koncernchef.

– Effekten av en stark efterfrågan på anläggningsmarknaden har motverkats av den ökande konkurrensen och de stora prisökningarna på insatsvaror. Svevias tillväxt avstannade i tredje kvartalet på grund av färre pågående projekt och minskad orderingång i division Anläggning. Samtidigt har det höga kostnadsläget påverkat marginalerna i våra kontrakt inom division Drift, säger Joachim Hallengren, tf vd och koncernchef.

Under kvartalet genomfördes den årliga medarbetarundersökningen där Svevias index för ambassadörskap Employee Net Promotor Score (eNPS) uppgick till 31 (33) vilket visar på ett fortsatt högt engagemang bland medarbetarna.

– Jag är övertygad om att det höga engagemanget hos våra medarbetare är en viktig tillgång för Svevia i en utmanande tid, avslutar Joachim Hallengren, tf vd och koncernchef.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>