Odevo fortsätter växa när brittiska Trinity ansluter till gruppen
Hem Fastigheter Odevo fortsätter att växa när brittiska Trinity ansluter till gruppen

Odevo fortsätter att växa när brittiska Trinity ansluter till gruppen

Publicerat av: Redaktionen

Trinity Property Group, en av Storbritanniens största aktörer inom förvaltning av fastigheter och bostäder är nästa bolag att ansluta sig till Odevo.

Det innebär att Odevo nu har över en halv miljon bostäder under förvaltning på tre marknader i Europa och omsätter 1,7 miljarder kronor.

Därmed fortsätter Odevo, som utmanar branschen för förvaltning av fastigheter och bostäder, på den inslagna vägen att fortsätta växa kraftigt både organiskt och genom förvärv.

Trinity Property Group förvaltar över 95 000 bostäder över hela England och Wales och har avtal om ytterligare 55 000 bostäder vilket gör bolaget till ett av Storbritanniens största bolag inom förvaltning av fastigheter och bostäder. Bolaget omsätter ca 250 miljoner kronor årligen och har 320 medarbetare. Genom att Trinity ansluter till Odevo ökar antal bostäder under förvaltning till mer än en halv miljon. Odevos omsättning uppgår därmed till 1,7 miljarder kronor och omfattar 1 700 medarbetare.

”Vi är mycket glada att välkomna våra nya kollegor på Trinity till Odevo. Precis som vi ser de långsiktiga fördelar med att utnyttja teknologi för att förbättra service och leveransen till kunderna. Tillsammans kommer vi att fortsätta utmana och förändra den här branschen. Nu ska vi fortsätta vår tillväxtresa både organiskt men även genom fler förvärv samtidigt som vi fortsätter utveckla värdefulla tjänster för våra kunder”, säger Daniel Larsson, VD för Odevo.

Sedan tidigare är Nabo och SBC del av Odevo och utöver Sverige finns gruppen även i Storbritannien och Finland. Sedan tidigare ingår brittiska Rendall & Rittner samt Premier Estates i Odevo. Odevo utmanar branschen bland annat genom den egenutvecklade tech-plattformen med ambitionen att bli den ledande internationella aktören inom förvaltning av fastigheter och bostäder.

Privata bostäder är världens största tillgångsslag och är ofta den största investeringen en privatperson gör under sitt liv. Ändå är det en bransch som ligger långt efter gällande digitalisering och fokus på kunderna. Odevo har kraftigt ökat investeringarna i den egenutvecklade tech-plattformen för att driva digitalisering och därigenom en bättre kundupplevelse, bland annat genom utveckling av en plattform skräddarsydd för den brittiska marknaden.

Odevo fortsätter växa när brittiska Trinity ansluter till gruppen

Daniel Larsson, VD för Odevo, Jonathan Smith, VD för Trinity Property Group.

”Vi är glada över att bli en del av den växande Odevo-gruppen, som gör det möjligt för oss att fortsätta förbättra leveransen för våra kunder. Förändringar i lagstiftning och framsteg i teknologi och kommunikation sätter stor press på förvaltningsbolag. Vi vill säkerställa att Trinity hänger med i utvecklingen och säkerställa en trygg upplevelse för våra kunder och slutanvändare, samt förbättra våra IT-system för att göra kommunikationen mer effektiv och användarvänlig. Vi ser fram emot att förbättra kundupplevelsen ytterligare, nu som en del av Odevo.”, säger Jonathan Smith, VD för Trinity Property Group.

Odevo planerar att fortsätta växa kraftigt genom både organisk tillväxt och att fler bolag ansluter sig både inom Europa och på andra kontinenter, däribland USA. Idag finns bolaget i tre marknader och inom en snar framtid räknar bolaget med att finnas på en fjärde marknad. Gruppens huvudinvesterare är investmentbolaget Fidelio.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>