Ny partner öppnar dörren till Nordamerika

Nu får Västernorrlands startups bättre förutsättningar att lyckas på den nordamerikanska marknaden.

Ny partner öppnar dörren till Nordamerika 1Den kanadensiska advokatbyrån Durand Lawyers ska stötta BizMakers startups med rådgivning och praktisk hjälp för att expandera i Kanada och USA.

Samarbetet är sprunget ur Scandinavian Startup Week som i tre år presenterat svenska startups för nordamerikanska investerare, på plats i Kanada. David Durand, grundare av advokatbyrån Durand Lawyers som specialiserat sig på affärsjuridik och särskilt IP-rättigheter, sökte av eget intresse upp svenskarna under den fösta upplagan av Scandinavian Startup Week och har varit en värdefull kontakt ända sedan dess.

– I tre år har vi byggt upp relationer och kompetenta nätverk tillsammans. Nu sätter vi samarbetet på pränt och tar det till nästa nivå, säger Matts Nyman, vd för BizMaker.

Genom Durand kommer BizMakers startups att få hjälp med bland annat IP-rättigheter, som exempelvis patent, men också affärsjuridiska frågor och grundläggande förståelse för hur den nordamerikanska marknaden fungerar.

– Durand kommer att hjälpa våra startups att snabbt, kostnadseffektivt och på bästa sätt sätta upp en verksamhet på ”andra sidan”, både i Kanada och USA. Samtidigt får de sin innovation skyddad på den marknaden, säger Matts Nyman.

Samarbetet och det utvidgade nätverket innebär också ökade möjligheter för svenska startups att få del av kanadensiskt riskkapital.

David Durand själv prisar Sverige som ett av världens mest innovativa länder, och citerar European Innovation Scoreboard 2020 samt Global Innovation Index 2019 där Sverige rankades som nummer ett och två.

– Genom detta samarbete hjälper vi några av de bästa, unga startupbolagen i Sverige att få exponering och en chans att konkurrera i Nordamerika, säger David Durand i ett pressmeddelande.