Hem Teknik Nordnet första bank i Sverige med insättningar via Swish

Nordnet första bank i Sverige med insättningar via Swish

Publicerat av: Redaktionen

Nordnet lanserar som första bank i Sverige möjligheten för sina kunder att göra insättningar via Swish.

Nordnet första bank i Sverige med insättningar via Swish 3

Peter Dahlgren, vd Nordnet

I september kommer kunderna kunna föra över pengar till sina konton i realtid och därmed snabbare omsätta sina idéer till investeringar.

Swish har de senaste åren vuxit snabbt och används idag av 5,7 miljoner personer i Sverige. Nu börjar Nordnet som första svenska bank använda Swish i syfte att erbjuda sina kunder snabbare och enklare insättningar av pengar.

–    Swish är lättanvänt, har hög acceptans och stort förtroende, vilket är viktigt när det gäller digitala betalningar. Att kunna erbjuda insättningar via Swish är ett viktigt steg mot vårt mål att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

Under sommaren 2017 har regelverket för Swish ändrats. Tidigare var det endast tillåtet för privatpersoner att göra kontantöverföringar mellan varandra. För e-handel, det vill säga betalningar mellan privatpersoner och företag, var betalningen tidigare tvungen att kopplas ihop med köp av en tjänst eller vara. Nu är det möjligt för privatpersoner utföra finansiella transaktioner med företag, och således göra betalningar till företag utan att transaktionen direkt motsvarar köp av vara eller tjänst.

–    Vi vill gå i takt med konsumenternas ändrade preferenser och finnas i de kanaler där våra användare finns. När regelverket ändrades ville vi vara snabbt ute och ta tillvara möjligheten att erbjuda våra kunder att swisha till sitt sparande, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>