Momentum släpper ytterligare ett öppet API
Hem Fastigheter Momentum släpper nu ytterligare ett öppet API

Momentum släpper nu ytterligare ett öppet API

Publicerat av: Redaktionen

Momentum lanserar nu ett öppet API för sin energiuppföljningsplattform – Momentum Energi.

I början av året släpptes publika API:er för fastighetssystemet, tillgängliga för alla som vill integrera produkter och tjänster.

All API-dokumentation ligger publicerad på hemsidan och ger fastighetsägare en helhetsbild av de möjligheter som finns att nyttja sin och andras data. Det ger också andra aktörer inom proptech-communityn en möjlighet att bidra med innovation till branschen.

Momentum släpper ytterligare ett öppet API– Vi vill att våra system ska vara öppna och enkla att integrera med, säger Märta Falck, affärsområdeschef för Momentum Energi. Vi ser ett värde i att fastighetsägare ska kunna extrahera data på ett enkelt sätt ur vår plattform för att integrera detta i sin egen miljö. Det är också ett högt efterfrågat kundönskemål i de undersökningar vi gjort.

Ett antal fastighetsbolag har deltagit i referensgruppen som diskuterat användningsområden som kan bidra till att effektivisera miljöarbetet framåt.

Ett av dessa bolag håller exempelvis på att bygga en AI-robot för energioptimering. Där kommer man behöva se hur energiförbrukningen påverkas i byggnaderna och lyfta in det i AI-funktionen i form av samlad data från Momentum Energi.

– Vi hoppas att detta leder till att fler nu kan ta del av energidatan för att ta kontroll över energianvändningen och förstå hur den kan påverkas, menar Märta Falck. På så sätt kan fastighetsägare sänka energikostnader och nå sina energi

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>