Hem Nyheter Mark Barnett – ny vd för Mastercard i Europa

Mark Barnett – ny vd för Mastercard i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Mastercard meddelar idag att Mark Barnett utses till ny vd för Mastercard Europa.

Mark Barnett - ny vd för Mastercard i Europa 3

Mark Barnett – ny vd för Mastercard i Europa

I sin nya roll kommer Mark att ansvara för strategi, ledning och resultat för Mastercards verksamhet i regionen. Mastercard Europa omfattar 53 länder och täcker över 950 miljoner människor via samarbeten med handlare, finansinstitut och företag. Mark kommer rapportera till Gilberto Caldart som ansvarar för Mastercards internationella verksamhet och Mark kommer ta plats i Mastercards globala koncernledning från och med 1 juni 2020.

”Detta är en oerhört viktig tid för Mastercard, speciellt här i Europa och jag är glad över att få leda en så dynamisk och mångsidig region. Via vårt nätverk och strategi för våra ”multi-rail-betalningar” har Mastercard en unik position att leverera enkla och säkra betalningslösningar i Europa. Jag ser fram emot att fortsätta och leda en kultur där vi driver ny teknologi och innovation samtidigt som vi stärker vår position som en fantastisk bra samarbetspartner, bidrar till en positiv samhällsutveckling och förenklar människors vardag”, säger Mark Barnett.

“Mark har en fantastisk kunskap, gedigen erfarenhet och goda exempel när det gäller att bygga nya, viktiga partnerskap och samtidigt skapa en företagskultur som främjar nytänkande”, säger Gilberto Caldart. “Med sitt fokus är han en mästare på att leda omvandling på lokal nivå och samtidigt realisera vår ”multi-rail kapacitet”, driva tillväxt och ledarskap. Det gör honom till den perfekta personen att leda utvecklingen för Mastercard i Europa.”

Mark kommer senast från rollen som regionchef för divisionen; Storbritannien, Irland, Norden och Baltikum inom Mastercard. Hans gedigna kunskap om branschen och nya betallösningar har varit avgörande för Mastercards framgång i flera länder. Mark har arbetat för Mastercard sedan 2003 i olika roller, däribland som chef för konsultverksamheten inom betalningar i Europa och globalt. Mark har över 20 års erfarenhet från betalningssystemet. Mark Barnett efterträder Javier Perez, som går i pension i slutet av året efter 15 år som vd för Mastercard Europa. Javier har arbetat för Mastercard sedan 1996 och hade flera ledande positioner inom organisationen innan han tillträdde som vd för Mastercard Europa år 2006.

“Javier har diversifierat vår verksamhet och skapat förutsättningar för fortsatta framgångar, samtidigt som han har gjort Mastercard till marknadsledare runt om i Europa. För hela organisationens vägnar vill jag tacka honom för hans betydande bidrag till att bygga och att ha utvecklat vårt företag”, säger Gilberto Caldart, ansvarig för Mastercards internationella verksamhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>