Maria Axelsson blir ny vd i Westra Wermlands Sparbank
Hem NYHETER Maria Axelsson som ny vd i Westra Wermlands Sparbank

Maria Axelsson som ny vd i Westra Wermlands Sparbank

Publicerat av: Redaktionen

Westra Wermlands Sparbanks nya vd blir Maria Axelsson. Avgående vd Håkan Nordblad föreslås av valberedningen att bli ny ordförande i banken.

I höstas meddelade nuvarande ordförande Gunnar Tidemand att han inte står till förfogande för omval vid årsstämman 2024.

Håkan Nordblad föreslås då bli bankens nya ordförande. Maria Axelsson är nu utnämnd till ny vd fr o m 3:e maj och blir den första kvinnliga vd:n i bankens 168-åriga historia.

Maria Axelsson själv säger så här om sitt nya uppdrag:

Maria Axelsson blir ny vd i Westra Wermlands Sparbank

Maria Axelsson

– Det är med stor glädje och ödmjukhet jag ser fram emot att ta mig an rollen som vd för Westra Wermlands Sparbank. Att få förtroendet att tillsammans med alla fantastiska medarbetare leda banken och utforska både möjligheter och utmaningar mot framtiden känns inspirerande.

Maria har arbetat i mer än 20 år i banken i olika roller, de senaste sex åren som vice vd och Rörelsechef. Hon känner banken, alla medarbetare och kunder väl.

– Maria Axelsson har gedigen kompetens inom bank och blir en stark tillgång för banken. Vi är väldigt nöjda och trygga med rekryteringen säger bankens styrelseordförande Gunnar Tidemand.

– Med Marias stora engagemang för kunder och personal och hennes gedigna känsla för västra Värmland är jag trygg med att hon är rätt person att leda banken, säger Håkan Nordblad, nuvarande vd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>