Lenovo återupptar årlig intäktsökning
Hem FINANS Lenovo återupptar årlig intäktsökning

Lenovo återupptar årlig intäktsökning

Publicerat av: Redaktionen

Lenovo återupptar årlig intäktsökning – resultat av kärnverksamheternas motståndskraft och en effektiv transformation

Lenovo Group Limited, tillsammans med dess dotterbolag, presenterar idag resultatet för det tredje kvartalet i koncernens finansiella år.

Koncernens intäkter ökade med 3 procent jämfört med föregående räkenskapsår till 15,7 miljarder USD, och lönsamheten har förbättrats för andra gången i rad jämfört med föregående kvartal.

Nettoresultatet var 357 miljoner USD på på en icke-HKFRS-basis, med en ökning av nettovinstmarginalen på 0,4 procent jämfört med förra kvartalet till 2,3 procent. Koncernens diversifierade tillväxtmotorer fortsatte att leverera ett starkt resultat, med intäkter från icke-PC-verksamheter på 42 procent, vilket är en ökning på 1,3 punkter jämfört med föregående år.
Lenovo återupptar årlig intäktsökning– Förra kvartalet infriade vi vårt löfte och återupptog intäktsökningen jämfört med föregående räkenskapsår, drivet av både motståndskraften hos våra kärnverksamheter och effektiviteten i vår tjänstefokuserade transformation, säger Lenovos ordförande och VD Yuanqing Yang. När vi blickar framåt kommer vårt engagemang för AI-innovation, vår pocket-to-cloud-kapacitet, vår kompletta portfölj av smarta enheter, smart infrastruktur, smarta lösningar och tjänster, i kombination med våra partnerskap med andra ledande företag inom AI, säkerställa att vi kan nyttja de enorma möjligheterna inom AI.

 

Relaterade Artiklar