Ny studie avslöjar - Flytt inom norden kan förbättra din privatekonomi
Hem FINANS Ny studie – Flytt inom norden kan förbättra din privatekonomi

Ny studie – Flytt inom norden kan förbättra din privatekonomi

Publicerat av: Redaktionen

En ny studie från Kreditium visar att en flytt till ett grannland inom Norden kan ha en betydande positiv inverkan på din privatekonomi.

Studien belyser de faktorer som påverkar din ekonomi vid en flytt, bland annat löneskillnader, skatter, levnadskostnader och sociala förmåner.

Huvudsakliga resultat:

  • Ny studie avslöjar - Flytt inom norden kan förbättra din privatekonomiDanmark har generellt de högsta lönerna i Norden, följt av Norge.
  • Finland har högre löner än Sverige, men efter att boende- och levnadskostnader är betalda så har ett svenskt hushåll mer pengar kvar i plånboken.
  • Högst inkomstskatt har Danmark.
  • Valutakurser, levnadsstandard så som boende har en stor inverkan på ekonomin. språkkunskaper och sociala förmåner kan också påverka din ekonomi vid en flytt.

Slutsats:

En flytt till ett grannland inom Norden kan vara lönsamt för de som bor och jobbar i Sverige. Danmark lockar med de högre löner, Norge med högre lön och lägre skatt medan Finland lockar med låga priser på bostäder.

Förutom den ekonomiska biten bör även saker som: språkkunskaper, sociala förmåner och kultur tas i beaktning om du ska flytta till ett annat land. För den som undersöker noggrant, så kan en flytt till ett annat nordiskt land vara en ekonomisk guldgruva för många svenskar. Med rätt planering kan en flytt till ett annat nordiskt land ge dig en rejäl skjuts i din privatekonomi.

 

Relaterade Artiklar