LeanDev expanderar och byter namn till Vilja

Under flera år har LeanDev nått stora framgångar med sin molnbaserade plattform för banker och kreditinstitut.

LeanDev expanderar och byter namn till Vilja 1De har hjälpt kunder som Visma Finans, SevenDay Bank, OPR Finance och Erik Penser Bank att snabbt lansera nya produkter och tjänster. Nu inleds en större expansion utanför Norden och då byter LeanDev namn till Vilja.

Syftet är att renodla verksamheten och förtydliga budskapet – att leverera den bästa molnbaserade bankplattformen på marknaden.

– Vi tar nu nästa steg med vår bankplattform, utvecklar fler tjänster och har siktet inställt mot en internationell marknad. Strategin med en standardiserad plattform gör att våra kunder kan skapa snabba innovationer med hög kvalitet och erbjuda sina kunder den bästa bankupplevelsen, säger Fredrik Ulvenholm, VD på Vilja.

– Vilja är ett namn som uttrycker våra kärnvärden, vår vilja och vårt engagemang att göra allt för att våra kunder ska bli framgångsrika. Vi satsar nu stort och våra kunder kommer att möta oss via en helt ny webb, nya digitala kanaler och även på olika event i ett senare skede, säger Madeleine af Ugglas, marknadschef på Vilja.

En molnbaserad banklösning från Vilja består av tjänster för inlåning, utlåning och finansiering. Kunden kan börja med en tjänst för t.ex. utlåning, och eftersom funktionerna redan är integrerade, så går det snabbt och smidigt att lansera nya produkter eller att gå in på nya marknader. Plattformen säkerställer även regelefterlevnad, automatiserar interna flöden och erbjuder en hög servicenivå till slutkund.

Vilja kommer vara en del av moderbolaget LeanDev AB.