Hem Nyheter Köpte namn på hockeyarena för att möta kompetensbristen

Köpte namn på hockeyarena för att möta kompetensbristen

Publicerat av: Redaktionen

Hudiksvallsbaserade Monitor ERP System har under lång tid delat ut en del stor del av vinsten till sina anställda.

Köpte namn på hockeyarena för att möta kompetensbristen 2

Från vänster: Jonas Harrysson, redaktör och reporter på EFN Ekonomikanalen, och Morgan Persson, vd Monitor ERP System. Foto: EFN Ekonomikanalen. Bilden får användas fritt i detta sammanhang.

Detta för att göra det lättare att rekrytera personal. Bolaget köpte även namnrättigheten till SHL-laget Brynäs hemmaarena i Gävle förra året. ”Huvudsaken är att marknadsföra Monitor som arbetsgivare”, säger MORGAN PERSSON, vd Monitor ERP.

Svårigheten att hitta personal med rätt kompetens är enligt företagen i Gävleborg det klart största hindret för framtida tillväxt. Monitor ERP System – som utvecklar och säljer affärssystem för tillverkande företag – är inget undantag. Redan 2010 började bolaget dela ut en del av vinsten till sina anställda för att på så sätt bli en mer attraktiv arbetsgivare. Sedan dess har över 250 miljoner kronor gått till de anställda i stället för till ägarna. Vissa år har hela årslöner extra kunnat kvitteras ut.

”Nu har vi tagit beslut om åtta år till för det här har visat sig vara en väldigt effektiv metod för att uppnå målen. Och jag tror att det uppskattas av personalen”, säger Morgan Persson.

En annan uppmärksammad åtgärd från Monitor ERP var att köpa namnrättigheten till klassiska Gavlerinken i Gävle, tillika Brynäs IF:s hemmaarena. Sedan i september är namnet Monitor ERP Arena. Även här var huvudsyftet att underlätta för den framtida kompetensförsörjningen, berättar Morgan Persson.

”Många som gör den typen av aktivitet gör det för att saluföra varumärket och för att sälja sina produkter eller tjänster. Och det är det väl kanske delvis för oss också. Men huvudsaken är att marknadsföra Monitor som arbetsgivare. Nu har vi också som ett steg två öppnat ett kontor här i Gävle.”

Än så länge är man från Monotors sida nöjda med samarbetet med Brynäs IF.

”Namnet sattes ju på plats i september och i november tog vi beslut om att starta en utvecklingsavdelning i Gävle. Vi började annonsera strax innan årsskiftet och nu har vi anställt ett antal personer och vi räknar med att anställa ungefär tio personer innan sommaren. Naturligtvis så drar vi nytta av Monitor ERP Arena”, säger Morgan Persson.

I dag har bolaget runt 300 anställda och gällande plan är att mellan 2019 och 2023 fördubbla omsättningen från 350 till 700 miljoner kronor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>