Hem SÄKERHET Kasperskys varning inför 2020: Sofistikerade attacker och felaktig användning av big data kommer att öka

Kasperskys varning inför 2020: Sofistikerade attacker och felaktig användning av big data kommer att öka

Publicerat av: Redaktionen

Forskare från Kaspersky varnar för att missanvändningen av personliga data kommer att öka under 2020 och att cyberhoten kommer att fortsätta att bli allt mer sofistikerade och personanpassade.

Kasperskys varning inför 2020: Sofistikerade attacker och felaktig användning av big data kommer att öka 3I rapporten Kaspersky Security Bulletin lyfter Kasperskys forskare fram de hot som väntas öka under de kommande åren, samt de omvärldsfaktorer som väntas påverka cybersäkerhetsläget 2020. Man konstaterar bland annat att de många dataläckor som inträffade under 2019 har lett till att stora mängder känslig data har hamnat i fel händer, vilket kommer att göra det lättare för cyberkriminella att utföra mer sofistikerade, särskilt riktade attacker, med hjälp av läckt användarinformation under det kommande året.

– Det kommer att bli allt vanligare med skräddarsydda attacker där offrets personliga data används, säger David Jacoby, IT-säkerhetsexpert på Kaspersky. Känslig information som exempelvis biometriska data kan äventyras med tekniker som finns redan idag. Exempelvis genom så kallade deepfakes, där förfalskat ljud eller film kan automatiseras och användas för social manipulering.

I Kasperskys rapport framhävs även att falska flagg-operationer kommer att utvecklas i högre grad under 2020, samt att mobila enheter hamnar allt mer i fokus och att vi kommer att se en ökning av cyberattacker med geopolitiska motiv, riktade mot känslig infrastruktur.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>