Karlskrona står värd för Nationella säkerhetsdagen 2022
Hem Event Karlskrona står värd för Nationella säkerhetsdagen

Karlskrona står värd för Nationella säkerhetsdagen

Publicerat av: Redaktionen

Vi har större behov än någonsin av att säkerställa och trygga vår infrastruktur och vårt digitaliserade samhälle.

Därför kommer representanter för näringsliv, försvarsmakt, myndigheter och akademi att samlas på Marinmuseum i Karlskrona torsdagen den 8 september.

Blue Science Park bjuder in media att delta under delar eller hela dagen.

Datum: 8 september
Plats: Marinmuseum i Karlskrona
Tid: 10:00–17:00

Runt 80 personer från olika delar av Sverige kommer under dagen att utbyta erfarenheter och föra samtal om hur förberett Sverige är för olika hot.

Vad kommer till exempel ett NATO-medlemskap att innebära? Hur försöker främmande makter påverka svenska nyckelpersoner? Vad skulle det få för konsekvenser för svensk industri och samhälle om det sker ett angrepp mot el- eller telenäten? Och hur motståndskraftiga är vi egentligen mot digitala attacker? Du kan läsa mer om eventet på nasd.se!

Träffa och prata med våra intressanta och erfarna föreläsare.
Carolina Angelis arbetar på Truesec och är en av Sveriges mest erkända experter när det kommer till Human Threat Intelligence. Hon har arbetat nästan 20 år inom den svenska underrättelsetjänsten och har även publicerat böcker inom spiongenren. Hon kommer ge oss en unik inblick i de metoder som används för infiltration och hot mot nyckelpersoner.

Karlskrona står värd för Nationella säkerhetsdagen 2022

Talare för dagen.

Per-Ola Johansson arbetar på FMTIS (Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemsförband) och talar om samverkan mellan Försvarsmakten, näringslivet och akademin. Fallgropar, styrkor och möjligheter.

Peter Dölling, säkerhetsskyddschef på Saab Kockums, delar med sig av erfarenheter från stationeringar i Sverige och utomlands, bland annat vid försäljningen av JAS Gripen 39/F till Brasilien.

Inge Kampenes arbetar som specialrådgivare på Advansia (som är en del av AFRY) och talar om digitalisering, samhällssäkerhet och vikten av ledarskap.

Daniel Jaurén har analyserat cyberhot vid FRA i över ett decennium och är idag ansvarig för Threat Intelligence på Truesec. Han delar med sig av sina insikter om de cyberhot vi kan förvänta oss i framtiden.

Lars Hjelm, chef för cybersäkerheten på Försäkringskassan, ger oss en inblick i säkerhetsarbetet inom olika myndigheter och vikten av att snabbt kunna anpassa sig till en föränderlig omvärld.

Mårten Holmberg agerar moderator, och arbetar på Blue Science Park som innovationsledare med inriktningen ”Säker digitalisering”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>