Hem Nyheter Ivanti vill göra IT till ett självspelande piano

Ivanti vill göra IT till ett självspelande piano

Publicerat av: Redaktionen

Effektivare IT-drift, med bättre möjligheter att undersöka IT-resurser som klientenheter och åtgärda problem automatiskt.

Ivanti vill göra IT till ett självspelande piano 3Det är syftet med Ivantis plattform Neurons.

I juli lanserade Ivanti plattformen Neurons och nu tar man krafttag med att etablera den i Sverige. Det handlar om verktyg med ambitiösa målet att automatisera IT-miljöer, inte minst klient- och edgeenheter (med samlingsbenämningen ”endpoints”) . I korthet handlar det om tre saker: översikt, insikt och självläkande.

Sammantaget är målet med Neurons det samma som för alla lösningar för att effektivisera IT: billigare, snabbare och bättre, med insatser av mindre personalstyrkor. I mer tekniska ordalag är det frågan om fyra moduler: Ivanti Neurons…

Ÿ  …for Edge Intelligence. Gör det möjligt att undersöka alla enheter i ett företags nätverk med hjälp av frågor formulerade med naturligt språk. Svaren ska komma sekundsnabbt.

Ÿ  …for Healing. Bottar som automatiserar arbetet med att proaktivt upptäcka, diagnostisera och åtgärda problem med konfigurationer, prestanda, regelefterlevnad och säkerhetsbrister för klient- och edgeenheter. Ivanti använder begreppet ”self-healing”, självhelande, för att beskriva hur det fungerar.

Ÿ  …for Discovery. Uppdaterad information om IT-resurser på några minuter, vilket även inkluderar tredjepartslösningar för anslutningar, förutom hård- och mjukvara. Även information om användning av applikationer och uppdateringar av databaser för konfigurationer och inventarier ingår.

Ÿ  …Workspace. En uppdaterad helhetsbild av enheter, användare, applikationer och tjänster. Det ska göra det möjligt för första ledet av supportpersonal att lösa problem som traditionellt har krävt insatser av specialister.

Neurons är en molntjänst, men eftersom det finns tät integration med Ivantis existerande lokala lösningar är det möjligt att skapa hybridlösningar som innefattar både molnet och lokala datacenter.

Han berättar vidare att nästan alla typer av enheter kan hanteras, från servrar, till IoT-sensorer.

– Vi kan administrera alla enheter som har en IP/MAC-adress och en agent installerad, säger Pierre Blom, Nordenchef på Ivanti.

En viktig aspekt är så klart möjligheten att integrera Neurons med andra lösningar, Ivantis och andras. Pierre Blom säger att det finns en stor mängd lösningar för anslutningar till andra plattformar och att tillämpningar som inbegriper dem blir möjliga med via API:er. Ett typexempel är att problem som upptäcks med Neurons kan ge upphov till en arbetsorder, så kallad ”ticket”, i något administrationsverktyg, om det behövs.

– I nuläget är många kunder mest intresserade av att utvärdera Neurons i sig. Men vissa har kommit till nästa steg och börjat fundera på integrationer, säger Pierre Blom.

Neurons ligger väl i linje med Ivantis andra produkter och tjänster, och med företagets vision om enhetlig IT (Unified IT). Företagsnamnet Ivanti kanske inte klingar så välbekant, men när det nämns att företaget är en sammanslagning av flera företag, med Landesk i spetsen, blir bilden klarare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>