Helsingborgshem slutar skicka pappersavier – Planterar ett träd för var 100:e hyresgäst som byter betalsätt

Av Helsingborgshems drygt 12 000 hyresgäster får 5 500 fortfarande sina hyresavier i brevlådan varje månad.

Helsingborgshem slutar skicka pappersavier – Planterar ett träd för var 100:e hyresgäst som byter betalsätt 1
För var 100:e hyresgäst som byter betalsätt innan den 31 maj planterar Helsingborgshem ett träd.

Byter alla dessa betalsätt till e-faktura eller autogiro innan den 31 maj planterar bostadsbolaget 55 nya träd runt om i Helsingborg.

– Att varje månad låta trycka, kuvertera, frakta och dela ut pappersavier är inte snällt mot miljön och går inte i linje med vårt hållbarhetsarbete, säger Helena Åberg, redovisningschef på Helsingborgshem.

Målet är att sluta skicka hyresavier på papper innan sommaren 2020. För var 100:e hyresgäst som byter betalsätt till e-faktura eller autogiro innan den 31 maj planterar Helsingborgshem ett träd i någon av sina stadsdelar.

– Det betyder att det kan bli 55 nya träd i Helsingborg som bidrar till att förbättra både miljön och livskvaliteten, säger Helena Åberg.

Var träden placeras beror på hur många träd det blir men förhoppningen är att det ska bli så många som möjligt så att det blir flera träddungar.

– Med e-faktura är är det lättare att komma ihåg betalningarna och hyresgästen slipper knappa in långa OCR-nummer. Med autogiro missar hyresgästen ingen betalning, avslutar Helena Åberg.