Hem STARTUP Alumnerna Nuiteq och Personalkollen i Sverigefinalen av EY Entrepreneur Of The Year

Alumnerna Nuiteq och Personalkollen i Sverigefinalen av EY Entrepreneur Of The Year

Publicerat av: Redaktionen

Ingen vinst men en fantastisk utmärkelse ändå.

Alumnerna Nuiteq och Personalkollen i Sverigefinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2

De tävlade i Sverigefinalen av stor entreprenörstävling och hyllar medarbetarna i sina företag. Harry van der Veen och Niclas Lundell har mycket gemensamt som drivna entreprenörer. En sak är att de vill lyfta fram sina team.

Det menar Niclas Lundell och Harry van der Veen som varit med i finalen som Sveriges främsta entreprenörer. Båda två är alumner från inkubatorn Uminova Innovation.

När EY Entrepreneur Of The Year avgjordes på torsdag kväll i Blå hallen, Stadshuset i Stockholm, fanns bland de tävlande Niclas Lundell, Personalkollen från Umeå, i kategorin Årets manliga stjärnskott, och Harry van der Veen, vd för Nuiteq från Skellefteå, i kategorin Bästa internationella tillväxt. Båda dessa entreprenörer har genom åren fått affärsstöd av Uminova Innovation.

Personalkollen har utvecklat ett smart och enkelt personal- och lönesystem för hotell, restauranger och kaféer. Nuiteq utvecklar mjukvara med lösningar som gör det enklare för grupper, företag och skolor att samarbeta på ett smartare och mänskligare sätt.

Även om ingen av dem tog hem slutpriset i sina kategorier så är de båda mycket nöjda med att finnas med i finalen.

Resan fram till Sverigefinalen gick via regionfinal i Luleå i höstas.

Både Niclas Lundell och Harry van der Veen är helt nöjda med att ha fått komma så långt, att nu även vara med i den stora Sverigefinalen är mest en bonus där de njuter av varje ögonblick, även om båda var nervösa inför att träffa den vassa och erfarna juryn.

– Jag blev berörd när jag vann i regionfinalen i Luleå, jag har nog aldrig blivit så rörd vid någon tävling tidigare, säger Niclas Lundell, som med sitt företag Personalkollen fått ta emot flera priser, exempelvis som Årets tillväxtföretag på Umeågalan 2019.

– Det är en sak när du tittar på företagets siffror i den sortens tävlingar, men när det kommer till persontävlingar så är jag inte så van. Det var extremt oväntat då i Luleå, säger Niclas Lundell samtidigt som han håller fram att han är mycket hedrad av att vara i Sverigefinalen av en stor entreprenörstävling.

Allt är en teamvinst Harry van der Veen, som drivit fram Nuiteq till ett internationellt framgångsrikt bolag med 20 anställda i Skellefteå och lika många medarbetare ute i världen är liksom Niclas Lundell mycket hedrad av att finnas med i tävlingen.

– Det är ett fantastiskt event, det såg jag redan när vi var i Luleå. Det är en prestigefull tävling och det är en stor ära att vara en av sex i min kategori, säger Harry van der Veen, som tävlade i kategorin Bästa internationella tillväxt.

– Det är alltid roligt att folk uppmärksammar vad du gör och allt arbete du lägger ner. Men om det bara berott på mig själv så hade våra affärer tagit slut efter bara en månad. Allt är en teamvinst, även om det just i den här tävlingen handlar om att kora en entreprenör, säger Harry van der Veen.

Maria Olofsson, verksamhetsledare och affärsutvecklare, hos Umeåbaserade inkubatorn Uminova Innovation är inte förvånad över att bolagen hyllas.

– Både Niklas och Harry är fantastiska entreprenörer som har kämpat hårt, samtidigt som de är otroligt ödmjuka och lyhörda. De tvekar inte att hjälpa andra och är ”pay it forward” personifierade. De har tidigt vågat tänka större, och har en känsla för att bygga och jobba med sitt team på ett mycket fint sätt, säger Maria Olofsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>