Hem Fastigheter GUARDIO Safety med samarbeten presenterar nästa generation av peronal protection equipment

GUARDIO Safety med samarbeten presenterar nästa generation av peronal protection equipment

Publicerat av: Redaktionen

Guardio Safety presenterar tillsammans med Orange Business Services och twICEme smarta tekniska lösningar för personlig skyddsutrustning.

Lösningarna kan öka den personliga säkerheten på byggplatser redan idag och banar väg för säkrare arbetssätt i framtiden.

GUARDIO Safety med samarbeten presenterar nästa generation av peronal protection equipment 3Byggnadsarbetare är en av de mest utsatta yrkesgrupperna i Sverige när det gäller skador och olyckor. Det är tre gånger större risk att en allvarlig olycka sker på en byggarbetsplats jämfört med andra branscher. De vanligaste olyckorna orsakas av fall och förlorad kontroll över maskineri eller verktyg. Förutom den höga olycksrisken, är digitaliseringen av byggbranschen betydligt långsammare än andra sett globalt.

“Obligatorisk utrustning på en byggarbetsplats har inneboende möjligheter till ökad säkerhet och tryggare arbetssätt, tack vare teknik. Vårt uppdrag på Guardio Safety är att höja säkerheten för varje person som arbetar på en byggarbetsplats till högsta möjliga kapacitet. Vi gör detta genom användarcentrerade, ergonomiska och innovativa produkter,” sa Nawar Toma, VD på Guardio Safety, på ett digitalt pressevent tidigare idag.

Förra året bröt Guardio Safety ny mark inom branschen för personlig säkerhetsutrustning genom att vara först med att erbjuda skyddshjälmar för byggindustrin utrustade med MIPS. MIPS står för Multi-directional Impact Protection System och är ett svenskt patent utvecklat av KTH och Karolinska Institutet.

“Samarbetet med MIPS är ett tydligt sätt att öka säkerheten för byggnadsarbetare när olyckor inträffar, genom ökat skydd för hjärnan. Sedan vi inledde partnerskapet har vi letat efter andra områden där PPE kan öka tryggheten. I vårt samarbete med Orange Business Services och twICEme har vi hittat lösningar som förhindrar olyckor och som hjälper till när olyckor har inträffat,” säger Nawar Toma.

En lösning som är viktig och kan vara avgörande när en olycka inträffat fann Guardio Safety i twICEme. Svenska twICEme har utvecklat en digital enhet som möjliggör lagring och läsning av vital information inuti skyddsutrustning. Denna teknik kan integreras i olika typer av skyddsutrustning. Med en smartphone får man snabbt indikativa uppgifter om den skadade, exempelvis allergier, kroniska sjukdomar, mediciner och kontaktuppgifter till närstående. twICEme finns sedan tidigare i olika sporthjälmar, och tar nu steget in i byggbranschen i och med att deras teknik har integrerats i Guardios Safety-hjälm Armet.

För att förebygga olyckor har Guardio tagit hjälp av Orange Business Services. Guardios hörselskydd Auris är utvecklade för att vara integrerbara med IoT-lösningar. De kan exempelvis kopplas samman med Orange Smart Tracking-plattform för realtidsspårning. Möjligheterna med tekniken ligger exempelvis i att kunna varna en användare om ett fordon närmar sig. Vidare, är Guardios hörselskydd Auris de första inom kategorin med aktiv brusreducering.

Orange Business Services tillhandahåller lösningar som bygger på RTLS (Real Time Location Services) teknik för att göra industrier och byggarbetsplatser mer effektiva, minska tidsåtgången för att hitta material, verktyg och medarbetare. Samtidigt gör dessa system det möjligt att höja säkerhetsnivån på en arbetsplats. Orange Business Services levererar nätverk och digitala tjänster globalt och har lokal närvaro i Norden, där vårt samarbete är fokuserat just nu.

“Vi kallar vår innovationsförmåga på Guardio samarbetsdriven och de här nyheterna är bevis för det,” säger Philip Karlsson, affärsutvecklingschef på Guardio. “Med dessa lösningar vill vi inspirera hela branschen till att ständigt vidareutveckla den personliga säkerheten på våra byggarbetsplatser.”

Guardio Armet med twICEme kommer att finnas till försäljning hos våra återförsäljare med start senare i sommar. Hörselskydden Auris planeras att finnas tillgängliga till hösten.

*”Ansvarig affärsutveklare för lösningar som vänder sig till indutri och byggsektorn på Orange Business Services är Johan Jeppsson”

För mer information.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>