Fibank implementerar en andra teknologivåg med Mea Token Platform

MeaWallet A/S (“MeaWallet”), en del av Seamless Distribution AB (“Seamless”), har tecknat avtal med First Investment Bank AD (”Fibank”) i Bulgarien för leverans av tjänsten Mea Token Platform.

Fibank implementerar en andra teknologivåg med Mea Token Platform 1Våren 2016 var Fibank den första bulgariska banken att lansera en HCE-betalningslösning med hjälp av MeaWallets molnbaserade betalningsplattform. Banken har nu beslutat att ersätta molnlösningen med den nyare och mångsidigare Mea Token-plattformen, för att på så sätt ge sina befintliga bankkunder ännu mer värde.

Mea Token-plattformen siktar mot att vara en av de mest mångsidiga plattformarna för mobila betalningar genom att erbjuda banker och andra kortutgivare en enda integrationspunkt mot flera betalningssystem (Mastercard, Visa och American Express). I användargränssnittet kan MeaWallets SDK möjliggöra mobila betalningar i bankens bankapplikation, mobila plånbok eller via någon av så kallad OEM Pay-lösning såsom Android Pay, Samsung Pay och Apple Pay.

Lars Sandtorv, VD för MeaWallet är både tacksam och ödmjuk i sin kommentar: “När kunder återvänder och bestämmer sig för att inleda ytterligare en resa med oss, visar detta ett genuint varumärkes- och produktförtroende utöver förtroendet för MeaWallet”.

Mea Token-plattformen erbjuder, via en enda integrationspunkt, en API-baserad anslutning till tokenleverantörer i kortnätverken (t.ex. MDES från Mastercard och VTS från Visa) och ett SDK för mobiltelefoner som är enkelt att implementera. MeaWallets produktsvit är certifierad av Mastercard på guldnivå, en certifieringsnivå som vid sidan av MeaWallet har tilldelats endast femton andra företag i världen. Denna integrationspunkt möjliggör betalning i butik, direkt i app och på nätet med en smartphone och kommer minskar den totala ägandekostnaden betydligt.

“För Fibank är en mångsidig och öppen lösning som vi kan växa med och som ger oss möjlighet att kontinuerligt erbjuda ytterligare funktionaliteter för våra kunder av stort värde. Vi implementerar den nya produkten, Mea Token Platform för MDES från Mastercard och VTS från Visa, men kan i ett senare skede även expandera till andra områden. Tekniken med en enda integrationspunkt tillåter anslutning till områden som Masterpass för e-handel, OEM Pay-lösningar och användning av så kallade wearables för betalningar, vilket också kan vara intressanta möjligheter i framtiden,” säger Svetoslav Moldovansky, Executive Director vid Fibank.

First Investment Bank (Fibank) är en av de största bulgariska bankerna, och utvecklar och stärker sin ställning som en finansiell grupp. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Bulgarien, men även genom regional närvaro genom utländska verksamheter i Cypern och Albanien. Fibank är en innovativ och kundorienterad finansiell institution med ett brett utbud av produkter och tjänster för konsumenter och företagskunder. Fibank är bland de ledande institutionerna i Bulgarien inom kortverksamhet och internationella betalningar. Banken erbjuder sina kunder avancerade och moderna lösningar banklösningar.