Enfuce tar in 7 miljoner euro i serie B-finansieringsrunda ledd av Tencent och samtidigt kliver Dr. Ling Ge in i styrelsen

Tencent leder serie B-finansieringsrundan för leverantören av betalningstjänster Enfuce och Dr. Ling Ge, Chief European Representative på Tencent, utses till Enfuces styrelse för strategisk vägledning när det nordiska fintech-bolaget expanderar i Europa och globalt.

Enfuce tar in 7 miljoner euro i serie B-finansieringsrunda ledd av Tencent och samtidigt kliver Dr. Ling Ge in i styrelsen
Denise Johansson, medgrundare & COO på Enfuce och Monika Liikamaa, grundare och VD på Enfuce

Enfuce, pionjären inom kortutgivnings- och betalningshanteringstjänster, säkrar 7 miljoner euro i serie B-finansiering ledd av Tencents investering på 5 miljoner euro och välkomnar den globala Venture Capital-bolaget med en mångsidig digital portfölj till sitt investerarteam.

En av Enfuces tidigare investerare Maki.vc investerar 2 miljoner euro, vilket innebär att fintech-bolaget har nu samlat 15 miljoner euro i finansiering. Förutom Maki.vc har företaget tidigare en blandning av skuld- och venture capital-finansiering från flera finländska investerare: Nordea, LähiTapiola och Finnvera.

Enfuce, med sin globala kundbas spridd över 16 länder, har redan etablerat sig som en pålitlig, kunnig och erfaren leverantör av innovativa betalnings-, öppna bank- och hållbarhetstjänster för bolag och små och medelstora företag. Det är denna unika kombination av kortutgivning och värdeskapande tjänster som fångade Tencents uppmärksamhet. Enfuces starka team av grundare och experter gjorde att Tencent såg detta som en solid investeringsmöjlighet.

“I denna investering var det mycket viktigt för oss att Dr. Ling Ge gick med i vår styrelse. Tencent ser att vi kommer att tillföra nytt till betalningstekniken, framförallt hastighet. De är också intresserade av den påverkan vi kan göra genom My Carbon Action – vår kalkylator för koldioxidavtryck kopplad till betalningar ”, kommenterade Monika Liikamaa, grundare och VD på Enfuce.

Dr. Ling Ge är erfaren inom teknik med en doktorsexamen i kvantdatorer från Oxford University, och har utvecklat expertis inom verkställande ledning både i akademiska och affärsmässiga miljöer under sin karriär. För närvarande driver Dr. Ge Tencents europeiska närvaro som den London-baserade Chief European Representative & General Manager, ansvarig för strategiska partnerskap med flera privata och offentliga intressenter, inklusive teknikföretag, universitet och myndigheter i hela EU.

Dr. Ge ser att Enfuce kommer att positivt förändra den globala betalningsindustrin de kommande åren.

Enfuce tar in 7 miljoner euro i serie B-finansieringsrunda ledd av Tencent och samtidigt kliver Dr. Ling Ge in i styrelsen
Dr. Ling Ge, Chief European Representative och General Manager på Tencent

”Vi är glada över att vara en del av Enfuce-resan när de siktar på att revolutionera betalningsbranschen. Med teamets branschkunskap och förmågor, ser vi att Enfuce kommer att avancera och ge ännu fler fördelar till branschen i framtiden ”, kommenterade Dr. Ling Ge, Chief European Representative och General Manager på Tencent.

Enfuce kommer använda investeringen till att stödja expansionen i Europa och globalt, samt utforska möjligheterna med företagsförvärv för att påskynda tillväxten.

”Sedan starten har vi satt ambitionerna att växa globalt, och den senaste investeringen i Enfuce är det första steget mot det målet”, säger Denise Johansson, medgrundare & COO på Enfuce.