En av de svenska startups som ska ses år 2020

Swedish Property Management Tech Company, Your.Rentals, förväntar sig en ännu snabbare tillväxt 2020, utnyttja den outforskade möjligheten från ägare och små byråer.

En av de svenska startups som ska ses år 2020 1
Your.Rentals – Kanalhanterare och mjukvara för fastighetsförvaltning

Your.Rentals tillhandahåller en serviceplattform som hjälper mindre firmor och ägare av boenden för korttidsuthyrning med administrering av verksamheten. Industristatistik visar att oberoende hyresvärdar står för 60 procent av korttidshyrda boenden på marknaden, och i Europa använder mer än en tredjedel av fastighetsförvaltare ingen form av kanalhanterare eller mjukvara för fastighetsförvaltning. Det finns stor outnyttjad potential.

Sektorn växer kraftigt. När bokningsintäkter från uthyrning av semesterboende undersöks beräknas de hoppa från 480 446 miljoner Kr under 2019 till 610 165 miljoner Kr under 2023. Intäktsökningen på 27% från semesteruthyrning indikerar också att det finns stora möjligheter.

Med fler än 3,000 aktiva kunder, har Your.Rentals sedan företaget grundades i slutet av 2016 från år till år uppvisat 300-400% i intäktsökning. Detta förväntas upprepas igen år 2020.

Fastighetsägare eller mindre företag som vill hyra ut sina egendomar (lägenheter, villor, sommarhus, fjällstugor etc.) under en kortare period kan sköta allting från ett Your.Rentals-konto. Kontot inkluderar att kunna lista och hantera bokningar från fler än 25 nätbaserade resebyråer (inklusive Airbnb, Booking.com, Expedia, HomeAway och Tripadvisor) såväl som att kunna driva sina egna bokningshemsidor med bokningar direkt från gäster.

“Det gör oss unika på marknaden är att vi inriktar oss på ägare med direktuthyrning och mindre byråer med upp till 100 fastigheter – vilket utgör runt 85% av det globala utbudet,” säger Andrew Martyn Medgrundare och VD för Your.Rentals. “För att möta behovet av dessa segment gör vi stora satsningar på att designa lättanvänd mjukvara och att samla all funktionalitet inom Your.Rentals. Genom utlärning hjälper vi även våra kunder med hur de ska förbättra sin verksamhet – oavsett om det är en deltidshobby eller en huvudsaklig verksamhet. Detta lönar sig, vi har en mycket hög kundnöjdhet, och vår omsättningstillväxt är ett bevis på detta.”

För att accelerera tillväxten planerar Your.Rentals till våren en serie A-finansiering med ett mål på 52.24 miljoner Kr. Företaget har kontor i Köpenhamn, Malmö och Hanoi.