Designikoner avtäcker elbilsnyheter på eCarExpo i Göteborg
Hem Nyheter Designikoner avtäcker elbilsnyheter på eCarExpo

Designikoner avtäcker elbilsnyheter på eCarExpo

Publicerat av: Redaktionen

Två av bilvärldens verkliga designtungviktare kommer till eCarExpo i Göteborg för att avtäcka var sin nyhet på fredag den 2 december:

 Peter Horbury som är designchef på Lotus och Maximilian Missoni som har samma roll på Polestar. Men faktum är att de inte behöver åka så långt – både bor nämligen i just Göteborg.

Två av de mest omtalade nyheterna på eCarExpo i Göteborg är Polestar 3 och Lotus Eletre. Två sport-suvar i premiumklassen från företag som båda har sina designchefer boende i Göteborg…

Polestar 3 kommer att presenteras av Polestars designchef Maximilian Missoni. Född i Österrike började han sin karriär på VW 2002. Tio år senare kom han till Volvo och 2018 utsågs han till designchef för Polestar.

Designikoner avtäcker elbilsnyheter på eCarExpo i Göteborg

Peter Horbury som är designchef på Lotus och Maximilian Missoni som har samma roll på Polestar kommer båda till eCarExpo i Göteborg den 2 december.

Presentationen av Polestar 3 sker kl 09.15

Lotus Eletre kommer att presenteras av Lotus designchef Peter Horbury. Horbury har varit designchef på Volvo i två perioder och även arbetat med designstrategi för Fords USA-produkter. Han har varit med om att designa fler än 60 olika fordon under sin karriär.

Presentationen av Lotus Eletre sker kl 11.50

Förutom dessa bilar är det också Sverigepremiär för tre helt nya bilmärken och ett stort antal eldrivna bilar och tvåhjulingar. Det visas också många nyheter för solenergi, energilagring och laddning.

Hela tidsschemat för eCarExpo hittar du här:

https://ecarexpo.se/seminarier/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>