Hem Nyheter Dansk serieentreprenör tar sikte på Sverige

Dansk serieentreprenör tar sikte på Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Toke Kruse är den danske fintech-entreprenören som byggt succébolag såsom Billy, Bilagscan samt Salary (samtliga verksamheter inom segment såsom automatiserad bokföring, lönesystem och dokument-skanning).

Dansk serieentreprenör tar sikte på Sverige 3

Toke Kruse

Toke har tidigare, och med framgång, utmanat stora aktörer som Visma och Accountor. Nu lanserar han Bilagscans och Salarys tjänster i Sverige, samtidigt som Toke letar nya investeringar i lovande svenska fintech-företag efter att ha sålt sitt bolag Billy för ett tresiffrigt miljonbelopp.

Bilagscan har etablerat sig på rekordtid med sin innovativa mjukvara baserad på AI och algoritmer. På bara ett par år efter att Bilagscan gick live skannar över 10 000 företag i över 20 länder idag sina dokument med företagets intelligenta programvara. Toke Kruse har en förklaring till bolagets snabba framgång:

– 2019 blev året då de företag som ännu inte skannar sina dokument insåg att de lägger alltför lång tid på manuell hantering av fysiska dokument och kvitton. Genom att effektivt skanna fakturor, kvitton och andra dokument så frigör den resultatorienterade automatiska bokföringstjänsten Bilagscan tid och resurser som kan läggas på annat samtidigt som det sparas pengar, säger Toke Kruse och fortsätter:

– Jag gillar verkligen Sverige och bodde även i Malmö ett par år. Och nu har jag bestämt mig för etablera mina bolag Bilagscan och Salary även i Sverige. Sen så är jag ju alltid på jakt efter nya utmaningar och lovande bolag. Svenskarna är ju kända för sina innovationer och sin växande fintech-marknad så jag skulle gärna finna verksamheter här som passar min investeringsportfölj.

Toke Kruse vill med sitt team på 20 personer gå in i Sverige via och tillsammans med integrationspartner inom ERP-system, workflows och andra IT-system som berör affärsområdet digital bilagshantering. Det smidiga lönesystemet Salary som även finns tillgängligt i appformat är inte sämre och har sedan starten 2018 redan hunnit bygga upp en stabil kundbas bestående av tusentals nöjda kunder. Också denna verksamhet vill genom deras enkla gränssnitt samarbeta med befintliga IT-system som vill nyttja deras användarvänliga och öppna intergreringsflöden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>