Collector Bank och Betterwealth lanserar digital investeringstjänst

Nu lanserar Collector Bank och Betterwealth en gemensam digital investeringstjänst.

Collector Bank och Betterwealth lanserar digital investeringstjänst 1
Henrik Jönsson, investeringsansvarig hos BetterWealth

Tjänsten låter privatpersoner investera i skräddarsydda portföljer baserat på kundens mål och riskbenägenhet. Dessutom gör tjänsten det enkelt att ta större ansvar med sina investeringar eftersom en del automatiskt investeras i hållbara fonder.

– Innovation är viktigt för oss på Collector. Det är glädjande att vi nu kan lansera en investeringstjänst tillsammans med Betterwealth. Att vi dessutom kan erbjuda en portfölj som innehåller hållbara placeringar till en konkurrenskraftig avgift är ännu bättre, säger Martin Nossman, CEO på Collector Bank.

– Vi gör det enkelt att spara smart. På ett par minuter kan du starta ett sparande i globalt diversifierade portföljer av prisvärda indexfonder som bidrar till en bättre framtid, säger Henrik Jönsson, investeringsansvarig hos BetterWealth.

Tjänsten är en automatiserad rådgivningstjänst som bygger på algoritmbaserad portföljförvaltning. BetterWealth riktar sig till privatpersoner och företag med fokus på en stabil riskjusterad avkastning. Bolaget skräddarsyr varje portfölj utifrån användarens mål med investeringen. Collector Bank har investerat i Betterwealth genom Collector Ventures.

Collector är en innovativ, digital nischbank som erbjuder finansieringslösningar för privat- och företagskunder. Inom Privat bedrivs utlåning till privatpersoner, faktura- och delbetalningstjänster till e-handels- och butikskunder, kreditkortstjänster samt inlåning. Segmentet Företag omfattar fastighetskrediter, företagskrediter och factoring riktat främst till små och medelstora företag, inkassoverksamhet för kunds räkning (uppdragsinkasso) samt förvärv av portföljer av förfallna fordringar. Bolaget har kontor i Göteborg (huvudkontor), Stockholm, Helsingfors, Åbo och Oslo. Koncernen består av moderbolaget Collector AB (publ), helägda dotterbolaget Collector Bank AB där den huvudsakliga verksamheten bedrivs, Colligent Inkasso AB och Colligent Norge AS med uppdragsverksamhet och inkasso, Collector Payments AB och Collector Payments Finland Oy där delar av betallösningsverksamheten bedrivs samt Collector Ventures 1 KB med investeringar i fintech. Collector AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm.