Årets jury till entreprenörstävlingen som firar 25 år

Nu presenteras näringslivsprofilerna i den svenska juryn till världens främsta entreprenörsutmärkelse, EY Entrepreneur Of The Year.

Årets jury till entreprenörstävlingen som firar 25 år 1
Nationella juryn EY Entrepreneur Of The Year & Salvatore Grimaldi

Juryn ska utse Sveriges främsta entreprenör i den 25:e upplagan av entreprenörstävlingen i Sverige. Günther Mårder är juryordförande för tredje året i rad och ny medlem i den nationella juryn är Salvatore Grimaldi, vd för Grimaldi Industri AB och mångårig entreprenör.

EY Entrepreneur Of The Year ska synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Nomineringsprocessen pågick till sista augusti och intresset har varit stort. I november utses sex regionala vinnare som sedan går vidare till den nationella finalen. De regionala eventen är utformade för att vara säkra utifrån ett covid-19-perspektiv och därför genomförs årets regionfinaler som digitala galor som sänds live från sex städer i Sverige.

Sveriges finalist ska utses av en extern, oberoende jury som består av nyckelpersoner inom svenskt näringsliv och entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen. Juryn granskar finalisterna utifrån utmärkelsens sex kriterier.

Mångårig och prisbelönad entreprenör i nationella juryn

Ny jurymedlem är Salvatore Grimaldi, som är vd för Grimaldi Industri AB och mångårig entreprenör sedan 1970. Han har varit ordförande i Företagarna 2004-2006. Salvatore tilldelas 2004 Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens guldmedalj för ett inspirerande industriellt entreprenör- och ledarskap med särskild lyskraft. Han tilldelas 2019 utmärkelsen Cavaliere del Lavoro av den italienske presidenten för sitt bidrag till Italiens industri.

– När vår entreprenörsutmärkelse har 25-årsjubileum är det extra roligt att vi har en namnkunnig och engagerad jury. De lägger mycket tid på att utse Sveriges främsta entreprenörer och jag är stolt över att EY Entrepreneur Of The Year får den uppmärksamhet den förtjänar av starka näringslivsprofiler, vilket förstärker tävlingens betydelse. Jag gläder mig och är oerhört stolt över att den mångåriga entreprenören Salvatore Grimaldi nu tackat ja till att ingå i jury och kommer bidra med sin kunskap för att utse Sveriges 25:e finalist till den globala utmärkelsen, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.Günther Mårder, vd Företagarna, är ordförande i den nationella juryn.

Juryn består också av Fabian Bengtsson, styrelseledamot Netonnet Group AB och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2015, Urban Edenström, vd för Stronghold Invest och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2018, Maria A Grimaldi, vd på teknikbolaget Bublar AB och styrelseerfarenhet från flera techbolag, Lena Olving som senast varit koncernchef och vd för Mycronic samt har tidigare utsetts till Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet, Lisa Rejler, tredje generationen i familjeföretaget Rejlers och vinnare av EY Family Business Award 2017.