Annie Lööf går in i styrelsen för operationella investmentbolaget byWiT
Hem Nyheter Annie Lööf går in i styrelsen för operationella investmentbolaget byWiT

Annie Lööf går in i styrelsen för operationella investmentbolaget byWiT

Publicerat av: Redaktionen

Investmentbolaget byWiT, specialiserade på operationella investeringar i digitala tillväxtbolag, tar in Annie Lööf i styrelsen.

Med hennes mångåriga politiska erfarenhet av att driva viktiga näringslivsfrågor och med ett stort engagemang inom entreprenörskap, företagsbyggande och impactbolag blir hon en viktig del av byWiTs styrelse. 

”Digitalisering är en nyckelfaktor för att bolag ska växa, skala upp och driva positiv impact på bred front. byWiT har ett tydligt fokus på digitala utmanare inom olika branscher och jag ser fram emot att vara med och bidra med mina erfarenheter inom bland annat entreprenörskap och hållbar tillväxt”, säger Annie Lööf, blivande styrelsemedlem i byWiT.

Annie Lööf går in i styrelsen för operationella investmentbolaget byWiT

Annie Lööf

Investmentbolaget byWiT startades 2020 med ambitionen att vara den bästa ägaren för digitala tillväxtbolag och har hittills investerat i tio bolag. Med sitt tydliga fokus på att stödja sina portföljbolag i det operationella arbetet, med allt från strategi, growth hacking och Go-To-Marketplaner till ledningsfunktioner och nätverk, har de på kort tid etablerat sig som en viktig investerare. Nu går Annie Lööf in i byWiTs styrelse, som en del i arbetet att vidareutveckla styrelsen med nya kompetenser för att stödja bolagets fortsatta planer.

Samtidigt kliver Monica Bergvall, Head of Direct Investment på Coeli, in i styrelsen. Monica har en gedigen erfarenhet från Private Equity-industrin i både Sverige och London. Under sin tid i London har hon arbetat för de ledande Private Equity firmorna Duke Street och Sovereign Capital där hon bland annat ansvarat för deras respektive Healthcareteam. Under de senaste åren har hon arbetat med Stockholm som bas för Procuritas Capital och Ratos.

”Annie Lööfs gedigna erfarenhet och kunnande inom näringslivsfrågor kombinerat med hennes kommunikativa ledarskap och breda nätverk samt Monica Bergvalls mångåriga erfarenhet från investeringar både i Sverige och internationellt kommer bli viktiga tillskott i byWiTs styrelse. Det är också ett nästa steg i att bygga en börsfäig styrelse inför vår ambition att börsnoteras 2026”, säger Ulf Söderström, vd och medgrundare byWiT.

Den nya styrelsen kommer att bestå av styrelseordförande Thomas Karlsson och styrelsemedlemmen Johan Gorecki, båda partners och medgrundare på byWiT samt styrelsemedlemmarna Annie Lööf, Monica Bergvall och Ulrika Hasselgren. Formellt väljs Annie Lööf och Monica Bergvall in på bolagsstämman den 30 juni 2023.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>